U betaalt rente over belastingen of toeslagen

Moet u rente aan ons betalen? Om de gevolgen van de coronacrisis te verlichten, hebben wij verschillende rentes tijdelijk verlaagd. Hieronder leest u wat dat voor u betekent.

 • U betaalt invorderingsrente over toeslag die u nog moet terugbetalen

  Betaalt u invorderingsrente over toeslag die u nog moet terugbetalen? Deze rente is in verband met corona tijdelijk verlaagd van 4% naar 0,01%.

  U betaalt invorderingsrente als het niet is gelukt om toeslag op tijd terug te betalen. Maar ook als u in termijnen betaalt of het bedrag dat u moet terugbetalen laat verrekenen met toeslag die u nu krijgt. Wij berekenen invorderingsrente vanaf het moment dat de uiterste betaaldatum is verstreken.

  Normaal is de invorderingsrente 4%. Maar in verband met corona is de invorderingsrente verlaagd naar 0,01%.


 • U betaalt belastingrente

  U betaalt belastingrente als u te laat of onjuist belastingaangifte doet. Om de gevolgen van het coronavirus te verzachten, nemen wij maatregelen. Zo verlagen wij de belastingrente tijdelijk naar 0,01%. Dit zal gelden voor alle belastingen waarvoor belastingrente geldt. De tijdelijke verlaging van het tarief van de belastingrente gaat in vanaf 1 juni 2020, behalve voor de inkomstenbelasting. Voor de inkomstenbelasting gaat de verlaging in vanaf 1 juli 2020.

 • U betaalt invorderingsrente

  U betaalt invorderingsrente als u een belastingaanslag niet op tijd betaalt. Om de gevolgen van het coronavirus te verzachten, verlagen wij de invorderingsrente vanaf 23 maart 2020 tijdelijk van 4% naar 0,01%.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.