Overzicht bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis

Update: 23 mei 2022

Hebt u als ondernemer gebruikgemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? Vanaf 1 april 2022 moet u weer voldoen aan al uw nieuwe betalingsverplichtingen.

Kunt u niet voldoen aan uw betalingsverplichtingen ná 1 april 2022?

Alle belastingen waarvoor u op of ná 1 april 2022 aangifte doet, moet u weer op tijd betalen. En ook belastingen waarvan de betaaldatum ligt op of ná 1 april 2022, moet u gewoon op tijd betalen.

Is het door de coronacrisis ook ná 1 april 2022 voor u niet mogelijk om op tijd te voldoen aan uw nieuwe betalingsverplichtingen? Kijk dan op Betalen en ontvangen of u regulier uitstel of een betalingsregeling kunt krijgen.

U kunt ook bellen met de BelastingTelefoon: 0800 - 0543.

Vanaf 1 oktober 2022 start de betalingsregeling voor het afbetalen van uw belastingschuld

U krijgt van 1 oktober 2022 tot 1 oktober 2027 de tijd om de belastingschuld af te betalen die u hebt opgebouwd tijdens uw bijzonder uitstel. U betaalt dan elke maand een vast bedrag aan ons. De uiterste betaaldatum van de 1e termijn is 31 oktober 2022.

Wilt u al starten met het afbetalen van de opgebouwde belastingschuld?

Dat kan natuurlijk. Dit levert u ook een rentevoordeel op. Betaalt u vóór 1 augustus 2022 al een deel van uw belastingschuld af? Dan wordt het totale bedrag dat u via de betalingsregeling afbetaalt, lager.

Wilt u tijdens de betalingsregeling extra afbetalen?

Dat kan ook. Het maandbedrag van de betalingsregeling blijft dan gelijk, maar de looptijd wordt korter. En u betaalt minder invorderingsrente.

Wilt u vast het aflossingsschema van uw betalingsregeling weten?

Dan kunt u dit berekenen met het hulpmiddel Aflossingsschema betalingsregeling bijzonder uitstel berekenen. Met de gegevens die u invult, kunt u het volgende berekenen: uw maandbedrag, het totaalbedrag (inclusief invorderingsrente), de looptijd van uw afbetaling en de einddatum van uw afbetaling. De uitkomsten van het hulpmiddel hangen af van de gegevens die u zelf invult.

U krijgt nog 1 of meer overzichten van uw belastingschuld door het bijzonder uitstel. De bedragen in de overzichten kunnen anders zijn dan de uitkomsten van het hulpmiddel.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.