Inloggen voor douanezaken

Hier kunt u als ondernemer inloggen om digitaal uw douanezaken te regelen.

U logt in met eHerkenning

U hebt eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 3. Wilt u eHerkenning aanvragen, of er meer over weten? Bij Zo werkt eHerkenning leest u er meer over.

Inloggen op het EU Trader Portal

Met het EU Trader Portal regelt u sinds 1 mei 2019 uw grensoverschrijdende vergunningen. Vanaf 1 januari 2020 vraagt u in dit portaal ook DWU-vergunningen aan die alleen geldig zijn in Nederland. Dat gebeurt in een aantal fasen.

In het portaal vindt u handige gebruikerstips. Klik hiervoor in het portaal op de 'i'.

Inloggen EU Trader Portal

Inloggen op het EU Customs Trader Portal

Met het EU Customs Trader Portal kunt u vanaf 1 oktober 2019 de AEO-vergunning en de Bindende Tariefinlichting (BTI) aanvragen.

Inloggen EU Customs Trader Portal

Ontwikkeling van de portalen

Tijdelijk zijn er 2 Europese portalen: het EU Trader Portal en het EU Customs Trader Portal. We breiden deze portalen steeds verder uit met nieuwe vergunningen. Moet u voor een vergunning een portaal gebruiken? Dan informeren we u hierover.

Op termijn worden de 2 Europese portalen samengevoegd. Er is dan nog 1 Europees portaal: het EU Customs Trader Portal.

De EU-portalen werken alleen als u internetbrowsers Google Chrome 60 of Firefox 45 (of hoger) gebruikt.

Voor niet-DWU-vergunningen komt er een Nederlands portaal: Mijn Douane. Daarmee gaat u bijvoorbeeld accijnsvergunningen aanvragen.

Hulp nodig?

Bel voor vragen over eHerkenning uw leverancier. Bijvoorbeeld als u wilt weten hoe u moet inloggen als vertegenwoordiger. Of voor het regelen van een ketenmachtiging. Hebt u technische vragen over het portaal? Neem dan contact op met de Nationale Helpdesk Douane.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.