DWU-douanevergunningen regelt u in het EU Trader Portal

Vanaf 1 mei 2019 regelt u uw grensoverschrijdende DWU-vergunningen in het EU Trader Portal. Dit zijn vergunningen die in meer dan 1 lidstaat geldig zijn. In het portaal kunt u vergunningen aanvragen én wijzigen. Alle lidstaten gebruiken het.

Uiteindelijk vindt u straks alle DWU-douanevergunningen in het portaal. Het grote voordeel is dat u een vergunning maar 1 keer hoeft aan te vragen – en niet in elke lidstaat opnieuw. Zodra u voor een vergunning het portaal kunt gebruiken, krijgt u bericht van ons.

Wilt u een DWU-vergunning aanvragen, en vindt u die nog niet in het portaal? Ga dan naar ons overzicht douanevergunningen voor een aanvraagformulier.

Voor niet-DWU-vergunningen komt er een Nederlands portaal: Mijn Douane. Daarmee gaat u bijvoorbeeld accijnsvergunningen aanvragen. Als hierover meer bekend is, leest u dat op deze website. 

1 mei 2019 kunt u inloggen op het EU Trader Portal

Dat doet u op deze website. Met de inlogknop rechts boven op iedere pagina.

Over inloggen op het EU Trader Portal hebben we een webinar georganiseerd, dit kunt u nog bekijken:

Regel nu uw eHerkenning

Om in te loggen hebt u eHerkenning nodig. Daarmee kunt u zich online identificeren, en veilig gegevens uitwisselen met andere organisaties. U hebt eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 3.

eHerkenning aanvragen? Op eHerkenning.nl  ziet u waar dat kan, en wat de voorwaarden zijn.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.