DWU-douanevergunningen regelt u in het EU Trader Portal

Sinds 1 mei 2019 regelt u uw grensoverschrijdende DWU-vergunningen in het EU Trader Portal. Dit zijn vergunningen die in meer dan 1 lidstaat geldig zijn. In het portaal kunt u vergunningen aanvragen, raadplegen én wijzigen. Alle lidstaten gebruiken het.

Het grote voordeel is dat u een vergunning maar 1 keer hoeft aan te vragen – en niet in elke lidstaat opnieuw. Uiteindelijk vindt u straks alle DWU-vergunningen in het portaal. Zodra u voor een vergunning het portaal kunt gebruiken, krijgt u bericht van ons.

Hebt u een eenmanszaak? Dan kunt u het EU Trader Portal nog niet gebruiken. Ga dan naar ons overzicht douanevergunningen voor een aanvraagformulier.

Voor niet-DWU-vergunningen komt er een Nederlands portaal: Mijn Douane. Daarmee gaat u bijvoorbeeld accijnsvergunningen aanvragen. Als hierover meer bekend is, leest u dat op deze website. 

Inloggen op het EU Trader Portal

Dat doet u op deze website. Met de inlogknop rechts boven op iedere pagina.

Over inloggen en het gebruik van het EU Trader Portal hebben we een webinar georganiseerd, dit kunt u nog bekijken:

Regel nu uw eHerkenning

Om in te loggen hebt u eHerkenning nodig. Daarmee kunt u zich online identificeren, en veilig gegevens uitwisselen met andere organisaties. U hebt eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 3.

eHerkenning aanvragen? Bij Zo werkt eHerkenning ziet u waar dat kan, en wat de voorwaarden zijn.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.