EU-portalen: u regelt er douanevergunningen of een Bindende Tariefinlichting

Sinds 1 oktober 2019 zijn er 2 EU-portalen: het EU Trader Portal en het EU Customs Trader Portal.

EU Trader Portal

Hier regelt u uw DWU-vergunningen. Voor de grensoverschrijdende DWU-vergunningen is het portaal verplicht. Alle lidstaten gebruiken het. Is een DWU-vergunning alleen geldig in Nederland? Dan gaat u die ook aanvragen via het EU Trader Portal. Een aantal al vanaf 1 januari 2020: de vergunningen voor actieve veredeling, passieve veredeling, bijzondere bestemming en tijdelijke invoer (IPO, OPO, EUS en TEA). In de loop van het jaar volgen de andere vergunningen – u hoort van ons wanneer u hiervoor het portaal moet gebruiken.

EU Customs Trader Portal

Hier vraagt u uw AEO-vergunning of een Bindende Tariefinlichting (BTI) aan. Vanaf januari 2020 kunt u uw AEO-vergunning ook wijzigen in het EU Customs Trader Portal. Uw  BTI kunt u ook bekijken in dit portaal – als deze BTI is gekoppeld aan uw EORI-nummer.

Op termijn worden de 2 Europese portalen samengevoegd. Er is dan nog 1 Europees portaal: het EU Customs Trader Portal.

Inloggen op de EU-portalen

Dat doet u op deze website. Met de inlogknop rechts boven op iedere pagina. De EU-portalen werken alleen als u internetbrowsers Google Chrome 60 of Firefox 45 (of hoger) gebruikt.  

Hebt u een eenmanszaak? Dan kunt u de EU-portalen nog niet gebruiken. Vraagt u een Bindende Tariefinlichting of AEO-vergunning aan voor een bedrijf met een niet-Nederlands EORI-nummer? Ook dat is digitaal nog niet mogelijk. Ga dan naar ons overzicht douanevergunningen voor een aanvraagformulier.

Regel nu uw eHerkenning

Om in te loggen op de EU-portalen hebt u eHerkenning nodig. Daarmee kunt u zich online identificeren, en veilig gegevens uitwisselen met andere organisaties. U hebt eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 3.

eHerkenning aanvragen? Bij Zo werkt eHerkenning ziet u waar dat kan, en wat de voorwaarden zijn.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.