Ik wil fraude melden

Vermoedt u fraude of bent u er zelf de dupe van? Bij de FIOD kunt u belastingfraude en financiële fraude doorgeven. Bijvoorbeeld dat iemand zwartwerkt en zo belasting ontduikt, fraudeert met beleggingen of crimineel geld witwast. Het kan gaan om fraude bij u in de straat, op het werk of waar dan ook. Kleine zaken én grote.

Vertelt u liever niet wie u bent? Dan kunt u ook anoniem melden.

Gaat het om een grote zaak? Meld dan bij Team Criminele Inlichtingen. Onder aan deze pagina leest u er meer over.

Weet u niet zeker of het fraude is? Kijk dan bij: Hoe herken ik fraude?

U kunt op verschillende manieren fraude melden

Kies de manier die u het prettigst vindt. Blijft u liever anoniem? Mail dan niet, maar stuur ons dan een brief.

U kunt:

Wat zet u in uw melding?

Geef zo goed mogelijk aan wat er aan de hand is. Weet u de naam van de persoon om wie het gaat? Zijn telefoonnummer of adres? Alle informatie die u doorgeeft is welkom. Hoe meer we weten, hoe groter de kans dat we iets met uw informatie kunnen doen. Hebt u bewijsmateriaal, zoals een rekening die u niet vertrouwt? Stuur dat dan ook mee.

Wilt u een ontvangstbevestiging? Vraag daar dan om in uw mail of brief. We sturen u de bevestiging dan binnen een week toe.

Grote zaken meldt u bij Team Criminele Inlichtingen

Fraude is soms meer dan een kapster die zwart knipt, of een klusser die timmert zonder factuur. Zijn er meer personen betrokken bij fraude? Of gaat het om grote bedragen? Bel dan Team Criminele Inlichtingen: (088) 155 16 61. Hier kunt u informatie kwijt over:

  • witwassen
  • faillissementsfraude
  • beleggingsfraude
  • btw-carrouselfraude

Deze fraude kunt u niet anoniem melden, maar uw persoonsgegevens blijven wél geheim. We maken uw identiteit dus nooit bekend.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.