FIOD

Snel naar

Over de FIOD

De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst. Lees meer over ons werk.

 

 

Over fraude

Vermoedt u fraude of bent u er zelf de dupe van? Bij de FIOD kunt u belastingfraude en financiële fraude melden.

FIOD in het nieuws

09-11-2017

Doorzoekingen en aanhouding in paardenbranche

Op 8 november heeft de FIOD voor een strafrechtelijk onderzoek een 44-jarige springruiter uit Wierden als verdachte aangehouden. Ook zijn doorzoekingen gedaan in zijn woning, bedrijfskantoor en in een accountantskantoor in Wierden. De verdachte heeft een trainings- en handelsstal voor paarden en wordt verdacht van onjuiste belastingaangiften en het niet voeren van een juiste administratie.

Lees meer

07-11-2017

FIOD start onderzoeken naar Nederlanders die geen informatie verstrekken over buitenlands vermogen

De FIOD heeft op 31 oktober en op 7 november in 2 strafrechtelijke onderzoeken doorzoekingen gedaan in 3 woningen in Leiden, Rockanje en Delft. Het gaat om een man van 66 en 2 broers van 49 en 46 jaar. Zij worden verdacht van het niet verstrekken van informatie aan de Belastingdienst en het opzettelijk doen van onjuiste aangiften inkomsten belasting. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op fysieke en digitale administraties. In de woning in Leiden is 100.000 euro contant geld gevonden. Naar de herkomst van dit geld is een witwasonderzoek gestart.

Lees meer

24-10-2017

FIOD doet aanhoudingen in btw-carrouselfraude met frisdrank

De FIOD heeft vandaag in Bergen op Zoom 3 verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar BTW-carrouselfraude en ontduiking van verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken. Het gaat om 2 mannen van 41 en 36 jaar en een 51-jarige vrouw. Ook zijn doorzoekingen gedaan in 2 woningen en 3 bedrijfspanden in Bergen op Zoom en 1 bedrijfspand in de gemeente Halderberge. Gelijktijdig vonden in België ook doorzoekingen plaats in een woning en een bedrijfspand van de vermoedelijke leverancier van de dranken. Met deze fraude is de Nederlandse schatkist ruim 1 mln euro misgelopen in de periode 2015 en 2016.

Lees meer

FIOD in beeld

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.