Ik denk dat ik onterecht kinderopvangtoeslag terug moest betalen - hoe meld ik dit?

Denkt u dat uw kinderopvangtoeslag in het verleden onterecht is stopgezet? En hebt u zich nog niet bij ons gemeld? Check dan via dit schema of het nodig is om u te melden.

Hebt u de check gedaan en wilt u zich melden? Dat kan door door te bellen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Nadat u zich hebt gemeld, beoordelen wij of uw kinderopvangtoeslag inderdaad onterecht is gestopt. Als dat zo is dan krijgt u daar bericht van.

Had u zich al eerder gemeld? Dan hoeft u niets te doen.

Wat gebeurt er nadat u zich hebt gemeld?

U krijgt binnen enkele dagen via de post een bevestiging van uw melding. Hebt u na 2 weken nog niks gekregen? Neem dan opnieuw contact op met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

U kunt iemand machtigen om u te helpen

Bij de bevestiging zit een formulier waarop u kunt aangeven dat u iemand wilt machtigen. Diegene kan de beoordeling dan verder met ons regelen, namens u. Wilt u dit? Vul dit dan op het formulier in. Stuur het formulier ook terug als u geen gemachtigde hebt. Dit hebben wij nodig voor uw telefoonnummer.

Tijdelijk niet terugbetalen

Soms hoeft u tijdens de beoordeling tijdelijk niet terug te betalen. U krijgt een brief waarin staat of dat zo is. U kunt altijd doorgaan met terugbetalen als u dat liever doet.

De uitkomst van uw beoordeling

Op 12 maart 2020 zijn de onderzoeken van de Auditdienst Rijk (ADR) en de Adviescommissie uitvoering Toeslagen (de commissie Donner) gepubliceerd. Op dit moment onderzoeken wij wat dat betekent voor de beoordeling van de kinderopvangtoeslag van gedupeerden. Omdat wij zorgvuldig kijken naar iedere melding, kan het beoordelen helaas een tijd duren. Zodra wij uw melding hebben beoordeeld, nemen wij contact op met u. Ook over het eventueel verder afbetalen van uw schulden.

Ik heb mijn dossier opgevraagd. Wanneer krijg ik het?

Het samenstellen van een duidelijk en volledig dossier kost veel tijd. Op dit moment kunnen wij daardoor helaas niet zeggen wanneer u het krijgt. Houd er wel rekening mee dat het nog een tijd kan duren. Zodra duidelijk is hoeveel tijd het in beslag neemt, laten wij u dat weten.

Hebt u vragen?

Het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag kan u met veel vragen helpen. U vindt ook informatie over uw situatie op Mijn toeslagen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.