Ik hoef voorlopig niets terug te betalen - wat is belangrijk om te weten?

U hoeft niets aan ons terug te betalen zolang wij bezig zijn met de beoordeling van uw melding. Ook niet voor andere toeslagen of voor belastingaanslagen. Hebt u recht op toeslag? Dan krijgt u gewoon het hele bedrag. Wij verrekenen in deze periode namelijk niets met andere toeslagen.

De verrekening tijdelijk stoppen heeft gevolgen voor uw schuld

Aan het begin van het jaar hebben we uw toeslag van dit jaar meteen verrekend met uw openstaande schuld. We doen dat dus niet per maand, maar in 1 keer voor het héle jaar.

Vóóraf hebben wij uw schuld dus al lager gemaakt. Nu gaan we deze verrekening terugdraaien, zodat u iedere maand uw volledige toeslag krijgt. Dit zorgt er ook voor dat uw openstaande schuld dit jaar weer hoger wordt.

Houd daar rekening mee. Want de uitkomst van de beoordeling kan ook zijn dat u uiteindelijk tóch uw schuld moet betalen. Of een deel daarvan.

Tijdelijk stoppen met terugbetalen of doorgaan met terugbetalen?

Misschien wilt u liever doorgaan met betalen, bijvoorbeeld omdat u het prettiger vindt dat uw schuld nú al kleiner wordt.

  • Toch doorgaan met terugbetalen?
    Dan kan dat. U hoeft hiervoor geen contact met ons op te nemen. Hebt u een automatische incasso voor de belastingen? Dan moet u de termijnen zelf overmaken.
  • Toch blijven verrekenen met andere toeslagen?
    Bel dan het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.