Ik hoorde dat sommige mensen onterecht geen kindgebonden budget hebben gehad - hoe zit het met mij?

In sommige gevallen hebben wij de afgelopen jaren het kindgebonden budget niet automatisch uitbetaald, terwijl dat wel had gemoeten. Helaas hebben wij dat niet gedaan. Deze mensen hebben daardoor een bedrag aan kindgebonden budget gemist.

Had u vroeger kindgebonden budget, maar is dat gestopt?

Het is dan mogelijk dat u daarna opnieuw in aanmerking kwam voor kindgebonden budget. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen of het inkomen van uw partner is gedaald. Of omdat u gescheiden bent en daardoor minder inkomen hebt. Of u hebt nog een kind gekregen.

Soms hadden wij het kindgebonden budget weer moeten uitbetalen, soms niet

Kreeg u zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Dan wisten wij genoeg van uw situatie om te controleren of u recht op kindgebonden budget had. Dus hadden wij dat ook automatisch moeten uitbetalen. En dat is helaas niet gebeurd.

Als u géén andere toeslag kreeg, dan had u zelf weer kindgebonden budget moeten aanvragen. Voor oudere jaren kan dat alleen als u nog uitstel hebt voor de aangifte inkomstenbelasting van dat jaar. Voor 2021 kunt u nog kindgebonden budget aanvragen tot 1 september 2022.

Krijgt u alsnog kindgebonden budget?

Bent u 1 van de mensen bij wie het kindgebonden budget niet opnieuw is opgestart? Terwijl u wel een andere toeslag had?

Wij zoeken de komende tijd voor u uit of u over 2013 tot en met 2017 nog geld krijgt. Zelf hoeft u hiervoor niets te doen. Voor de jaren daarna hebben we dat voor bijna iedereen al uitgezocht.

U krijgt uiteindelijk een berekening voor elk jaar waarin u toch recht had op kindgebonden budget. Daarin ziet u welk bedrag u krijgt.

Veel mensen weten al waar ze aan toe zijn. Weet u dat nog niet? U hoort het in 2021.

Hebben we nog extra informatie van u nodig? Dan nemen we contact met u op. In 2021 willen we het voor iedereen hebben uitgezocht.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.