Wat gebeurt er met de huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag? Nabestaanden ontvangen vanzelf bericht

Na het overlijden zetten we de toeslagen van de overledene stop. Binnen 5 weken ontvangen de nabestaanden hiervan bericht. Ook van de verdere afhandeling van de toeslagen krijgen de nabestaanden van ons bericht.

Het kan zijn dat de toeslag na het overlijden nog ten onrechte wordt uitbetaald op naam van de overledene. Dan heeft deze uitbetaling de stopzetting van de toeslag gekruist. Binnen een aantal weken vragen wij de nabestaanden om dit bedrag terug te betalen.

Bent u de toeslagpartner van de overledene?

U krijgt de toeslagen voortaan op uw naam. U hoeft hier niets voor te doen.

Is uw inkomen gestegen na het overlijden van uw partner, bijvoorbeeld door een nabestaandenpensioen? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door in Mijn toeslagen. Zo berekenen we uw toeslag voortaan met het juiste inkomen. Omdat uw jaarinkomen ook meetelt voor de periode tot het overlijden van uw toeslagpartner, kan het zijn dat u toeslag moet terugbetalen.

Is uw eigen inkomen meer dan 10% toegenomen? En stond de toeslag op naam van uw partner? U kunt ons dan vragen om de toeslag die u samen met uw toeslagpartner ontving, te berekenen zonder de verhoging van uw inkomen. Dit noemen we de 10%-regeling.

Stond de toeslag voor het overlijden al op uw naam? Dan kunt u geen gebruik maken van de 10%-regeling.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.