Online bijzonder uitstel van betaling aanvragen

Bent u ondernemer en is uw bedrijf in de problemen door de coronacrisis? Dan kunt u online bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor 3 maanden.

Hoe werkt het?

U stuurt het online formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ in.

In het formulier laat u ons weten voor welke belastingen u uitstel van betaling wilt.

Voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) vraagt u in 1 keer tegelijk uitstel van betaling aan. U hoeft niet te wachten tot u voor alle 5 een aanslag hebt ontvangen, 1 aanslag is voldoende.

Voor de volgende belastingen geeft u in het formulier voor elke belasting apart aan of u uitstel van betaling wilt: assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (opslag duurzame energie, energiebelasting, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), belasting op leidingwater), accijnzen (bier, wijn, tussenproducten, overige alcoholhoudende producten, minerale oliën en tabaksproducten) en verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken.

Inloggen met DigiD

U logt in met uw DigiD. Met DigiD kan iedere ondernemer snel, gemakkelijk en veilig inloggen. Is uw onderneming een rechtspersoon? Dan kan een bestuurder, werknemer, of een fiscaal dienstverlener, inloggen met zijn eigen DigiD.

De DigiD waarmee u inlogt, slaan wij niet op. Wij zullen deze verder ook niet gebruiken. In het formulier vult u de gegevens in van het bedrijf, inclusief uw RSIN of BSN. Wanneer wij uw verzoek om bijzonder uitstel van betaling behandelen, gaan wij uit van die gegevens.

Wat gebeurt er nadat wij uw verzoek hebben ontvangen?

Nadat wij het formulier hebben ontvangen, verwerken uw verzoek zo snel mogelijk. Dit betekent dat u de betaling van de aanslagen voor deze belastingen voor 3 maanden mag uitstellen. Dit geldt ook voor alle nieuwe aanslagen voor de belastingen waarvoor u uitstel hebt aangevraagd en die binnen deze termijn van 3 maanden vallen.

Krijgt u aanslagen voor belastingen waarvoor u nog geen bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd? Dan vragen wij u voor die belastingaanslagen apart uitstel aan te vragen. Dat kan weer met het online formulier.

Voor alle genoemde belastingen geldt dit versoepelde uitstelbeleid in ieder geval tot 1 oktober 2020.

Schriftelijke ontvangstbevestiging

U krijgt van ons een schriftelijke ontvangstbevestiging van uw verzoek toegestuurd. U krijgt 1 ontvangstbevestiging per uitstelverzoek, ook als u met 1 uitstelverzoek voor meerdere aanslagen uitstel van betaling hebt gevraagd. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging te sturen. Omdat we veel aanvragen verwachten, kan het enige tijd duren.

Privacy

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. Op belastingdienst.nl/privacy staat hoe wij dat doen.

Online bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor 3 maanden (opent nieuw venster)

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.