Schriftelijk bijzonder uitstel van betaling aanvragen

Bent u ondernemer en is uw bedrijf in de problemen door de coronacrisis? Dan kunt u schriftelijk bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Hoe werkt het?

U stuurt ons een brief. Daarin vraagt u om uitstel van betaling en geeft u aan dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen.

In de brief laat u ons ook weten voor welke belastingen u uitstel van betaling wilt.

Voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) vraagt u in 1 keer tegelijk uitstel van betaling aan. U hoeft niet te wachten tot u voor alle 5 een aanslag hebt ontvangen, 1 aanslag is voldoende.

Voor de volgende belastingaanslagen geeft u in de brief apart aan of u uitstel van betaling wilt: assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (opslag duurzame energie, energiebelasting, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), accijns (minerale oliƫn, alcohol, tabak) en verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken.

Waarheen stuurt u uw brief?

Naar:
Belastingdienst
Postbus 100
6400 AC Heerlen

Wat gebeurt er nadat wij uw verzoek hebben ontvangen?

Nadat wij het formulier hebben ontvangen, verwerken uw verzoek zo snel mogelijk. Dit betekent dat u de betaling van de aanslagen voor deze belastingen voor 3 maanden mag uitstellen. Dit geldt ook voor alle nieuwe aanslagen voor de belastingen waarvoor u uitstel hebt aangevraagd en die binnen deze termijn van 3 maanden vallen.

Krijgt u aanslagen voor belastingen waarvoor u nog geen bijzonder uitstel van betaling hebt aangevraagd? Dan moet u voor die belastingaanslagen apart uitstel aanvragen. Dat kan gemakkelijk online of weer met een brief.

Voor alle genoemde belastingen geldt dit versoepelde uitstelbeleid in ieder geval tot 19 juni 2020.

Schriftelijke ontvangstbevestiging

U krijgt van ons een schriftelijke ontvangstbevestiging van uw verzoek toegestuurd. U krijgt 1 ontvangstbevestiging per uitstelverzoek, ook als u met 1 uitstelverzoek voor meerdere aanslagen uitstel van betaling hebt gevraagd. Wij doen ons best om u zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging te sturen. Omdat we veel aanvragen verwachten, kan het enige tijd duren.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.