Stap over voor uw btw-aangifte

De Belastingdienst vindt het belangrijk dat ondernemers hun belastingzaken voortaan nog veiliger en gebruiksvriendelijker kunnen regelen. Daarom hebben we sinds 2022 afscheid genomen van het oude portaal voor ondernemers. U regelt uw btw-aangiften voortaan via ons nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, administratiesoftware of een fiscaal dienstverlener.

Het gaat daarbij om:

  • btw-aangiften over 2022 en daarna
  • suppleties bij uw btw-aangiften over 2022 en daarna
  • opgaven intracommunautaire prestaties (ICP) over 2022 en daarna

1. Hoe regel ik mijn btw-zaken?

U kunt kiezen uit 3 mogelijkheden:

2. Inloggen met DigiD of eHerkenning?

Check op de pagina Zo doet u digitaal btw-aangifte of u moet inloggen met eHerkenning of DigiD. Klik op deze pagina de situatie aan die bij u past en lees hoe u moet inloggen. Er zijn verschillende situaties. Zo vindt u informatie voor eenmanszaken of zzp'ers, rechtspersonen (zoals nv's, bv's, stichtingen), fiscale eenheden, zonnepaneelhouders, kerkelijke genootschappen en diverse andere organisatievormen.

Let op!

Er is een speciaal Belastingdienst EH3–inlogmiddel ontwikkeld waarmee u alléén kunt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Voor dit speciale eHerkenningsmiddel kunt u 1 keer per jaar € 24,20 vergoeding krijgen. Meer informatie vindt u op Compensatieregelingen eHerkenning.

3. Vanaf wanneer is het oude portaal niet meer beschikbaar?

Voor btw-aangifte over 2022 en daarna is het oude ondernemersportaal niet meer beschikbaar. Moet u btw-aangifte doen maar kunt u zich niet inschrijven bij KVK? Zie dan punt 4.

4. Wat als ik mijn onderneming niet kan inschrijven bij KVK?

Ondernemers die zich niet kunnen inschrijven in het Handelsregister van KVK, kunnen voor de btw-aangifte nog gebruik blijven maken van het oude zakelijke portaal. Dit portaal verdwijnt pas als het voor alle ondernemers mogelijk is over te stappen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zolang dat niet zo is, blijft het oude portaal voor hen beschikbaar. Deze ondernemers kunnen er overigens ook voor kiezen btw-aangifte te doen met behulp van administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Inloggegevens oude portaal

Wilt u gebruik maken van het oude portaal en hebt u nog geen gebruikersnaam en wachtwoord? U kunt die inloggegevens bij ons aanvragen. Hoe u dat doet, vindt u op Inloggegevens aanvragen voor de btw-aangifte op het oude portaal.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.