Wat kan ik met Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Met Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers, kunt u als ondernemer:

 • btw-aangifte doen
 • een btw-aangifte corrigeren
 • een opgaaf intracommunautaire prestaties (opgaaf ICP) doen
 • een rekeningnummer opgeven of wijzigen
 • loonaangifte 2019 doen

Later dit jaar kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk ook terecht voor vennootschapsbelasting.

Voor alle duidelijkheid: u doet aangifte in het portaal van uw keuze. U hoeft dezelfde aangifte dus niet in beide portalen te doen.

De voordelen van Mijn Belastingdienst Zakelijk

Mijn Belastingdienst Zakelijk werkt beter op tablets en smartphones dan het oude portaal voor ondernemers. Wel zo handig.

En als u een btw-aangifte instuurt via Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan kunt u die aangifte altijd inzien in dit portaal. In het oude portaal kan dat niet. Dit geldt ook voor een opgaaf ICP of een gecorrigeerde btw-aangifte. Tijdens het invullen van de btw-aangifte, correctie of opgaaf kunt u tussentijds uw gegevens opslaan. Ook dat is nieuw.

Inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

Bent u zzp'er of heeft u een eenmanszaak? Dan logt u in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. U kunt natuurlijk ook met de DigiD-app inloggen. Hebt u nog geen DigiD? Vraag hem dan aan via digid.nl/aanvragen.

Voor rechtspersonen geldt: u kunt inloggen met eHerkenning. Maar organisaties die niet staan ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel kunnen nu nog geen eHerkenning kopen. Zij loggen in met gebruikersnaam en wachtwoord op het oude portaal.

Lees meer over eHerkenning bij Zo werkt eHerkenning.

Wilt u de mogelijkheden op een rij? Kijk dan bij Inloggen voor ondernemers.

Wilt u iemand machtigen voor Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Dat kan op de volgende manieren:

 • Met DigiD machtigen
  Met een eenmanszaak of als zzp'er regelt u de machtiging via DigiD Machtigen. Geef duidelijk aan voor welke zaken u iemand anders machtigt.

 • Met eHerkenning machtigen
  Hebt u eHerkenning en wilt u anderen binnen of buiten uw onderneming machtigen? Overleg dan met uw eHerkenningsleverancier om te bepalen hoe u dit het beste regelt.

  Hebt u zelf geen eHerkenning, maar uw fiscaal dienstverlener wel? Uw dienstverlener kan met een ‘ketenmachtiging’ online belastingzaken regelen namens uw organisatie. U hoeft dan zelf geen eHerkenningsmiddel aan te vragen. Overleg de mogelijkheden met uw dienstverlener.

Het oude portaal voor ondernemers blijft voorlopig bestaan

U kunt daar dus nog alles doen wat u er altijd al deed. Ook het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord is hetzelfde gebleven. Maar op termijn zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen.

Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.