Wat moet ik doen om het lage-inkomensvoordeel te krijgen?

Niets extra's. Gewoon goed aangifte loonheffingen doen over 2017. Aanvragen is niet nodig.

UWV beoordeelt op basis van de polisadministratie voor welke werknemers u recht hebt op het lage-inkomensvoordeel (LIV). Vul in uw aangifte dus ook het aantal verloonde uren goed in. Wat dat zijn, leest u bij Wat zijn verloonde uren?

Kloppen de gegevens in uw aangifte niet? Dan loopt u het LIV misschien helemaal of voor een deel mis.

Wij betalen het LIV over 2017 in 2018 automatisch aan u uit

Als uit uw aangiften loonheffingen over 2017 blijkt dat u er recht op hebt.

Eerder kan niet. Want we weten pas in 2018 hoeveel verloonde uren een werknemer in 2017 had. En wat zijn gemiddelde uurloon was.

Dat uitbetalen gaat zo:

  1. U krijgt vóór 15 maart 2018 van UWV een voorlopige berekening van uw LIV. Die berekening is gebaseerd op de aangiften en correcties over 2017 die u tot en met 31 januari 2018 hebt gedaan.
  2. Tot en met 1 mei 2018 kunt u correcties over 2017 sturen. Die nemen we nog mee in de definitieve berekening van uw LIV. Correcties na 1 mei nemen we niet meer mee. Ze komen wel in de polisadministratie.
  3. Wij sturen u de definitieve berekening van uw LIV. Dat doen wij vóór 1 augustus 2018, op basis van de gegevens die we van UWV krijgen.
  4. Wij betalen u uiterlijk op 12 september 2018 uw LIV uit.

U krijgt 1 voorlopige en 1 definitieve berekening

Daarop staan alle werknemers voor wie u recht hebt op het LIV. Per werknemer ziet u ook of hij meer dan 1 inkomstenverhouding bij u heeft en of hij onder verschillende subnummers valt.

Wij maken het bedrag dus aan ú over, niet aan uw werknemer

We gebruiken daarvoor het rekeningnummer dat hoort bij het loonheffingennummer dat eindigt op L01. Maar moet u nog bedragen aan ons betalen? Dan kunnen wij uw LIV daarmee verrekenen.

Meer weten?


 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.