Mijn ex verhuist moet ik mijn huurtoeslag wijzigen?

Wat u moet doen hangt af of de huurtoeslag op uw naam staat. De huurtoeslag staat op uw naam als de beschikkingen over de huurtoeslag aan u zijn gericht. Kijk bij uw situatie wat u moet doen:

 • De huurtoeslag staat op uw naam

  Omdat de huurtoeslag op uw naam staat, blijft u deze krijgen. Maar het kan zijn dat u zonder uw ex een ander bedrag krijgt.

  U hoeft niets te doen. Maar uw ex moet zijn of haar adreswijziging doorgeven aan de gemeente.

  Zodra wij deze wijziging hebben verwerkt, krijgt u een nieuwe beschikking. Deze ziet u binnen 5 weken in Mijn toeslagen bij 'Mijn beschikkingen'. Daarna betalen we het nieuwe bedrag uit.
 • De huurtoeslag staat op naam van uw ex
  Als de huurtoeslag op naam van uw ex staat en hij of zij vertrekt, verhuist de huurtoeslag mee. U moet dan huurtoeslag aanvragen voor uzelf.
  1. Uw ex moet zijn of haar adreswijziging doorgeven aan de gemeente.
  2. Vraag voor uzelf huurtoeslag aan. Dat kan zodra uw ex niet meer op uw adres in Mijn toeslagen staat. Dat duurt 1 tot 5 werkdagen.

   Om aan te vragen: log in op Mijn toeslagen met uw DigiD. Typ 'aanvragen' in het venster ‘Wijziging zoeken’ en kies ‘Ik wil huurtoeslag aanvragen’. Vul bij 'Ingangsdatum' de 1e van de maand in nadat uw ex is verhuisd en beantwoord de vragen.

   Hou de volgende gegevens bij de hand:
   • uw inkomen en het inkomen van uw medebewoners
   • uw huurgegevens
  Zodra wij uw wijziging hebben verwerkt, krijgt u een nieuwe beschikking. Deze ziet u binnen 5 weken bij 'Mijn beschikkingen'. Daarna betalen we het nieuwe bedrag uit.

  Inloggen op Mijn toeslagen (Link opent in nieuw venster.)

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.