In 2023 gaan de toeslagen omhoog

Alle toeslagen gaan per 1 januari 2023 extra omhoog. De toeslagen gaan elk jaar omhoog, maar nu komt er nóg een bedrag bij. Dit is om mensen extra te ondersteunen, want het leven is een stuk duurder geworden. Daarnaast komen in 2023 meer mensen in aanmerking voor een toeslag.

Zorgtoeslag

In 2023 gaat de zorgtoeslag voor 1 jaar extra omhoog. Krijgt u al zorgtoeslag? Maak een proefberekening of bekijk hoeveel zorgtoeslag u iedere maand krijgt als u wilt weten welk bedrag u in 2023 krijgt.

Meer mensen komen in 2023 in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit komt omdat de inkomensgrenzen zijn verhoogd. Hebt u geen toeslagpartner? Dan hebt u in 2023 recht op zorgtoeslag als uw inkomen niet hoger is dan € 38.520 per jaar. In 2022 was dit € 31.998 per jaar. Hebt u een toeslagpartner? Dan hebben jullie in 2023 recht op zorgtoeslag als jullie inkomen niet hoger is dan € 48.224 per jaar. In 2022 was dit € 40.994 per jaar.

Krijgt u nog geen zorgtoeslag? Kijk of u voldoet aan de voorwaarden. U kunt de zorgtoeslag aanvragen in Mijn toeslagen.

Huurtoeslag

De huurtoeslag gaat extra omhoog. Hierdoor ontvangen de meeste mensen meer huurtoeslag. Krijgt u al huurtoeslag? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel u krijgt.

Bij een hoger inkomen of een hogere huur kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Krijgt u nog geen huurtoeslag? Maak een proefberekening om te zien of u huurtoeslag kunt krijgen. In 2022 hebt u recht op huurtoeslag als de huur niet hoger is dan € 763,47. Dit bedrag is in 2023 verhoogd naar € 808,06. Vraag de huurtoeslag aan in Mijn toeslagen als u er recht op hebt.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget gaat in 2023 extra omhoog. U krijgt meer kindgebonden budget per kind. En alleenstaande ouders krijgen een extra verhoging. Krijgt u al kindgebonden budget? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel u krijgt.

Krijgt u nog geen kindgebonden budget? Maak een proefberekening om te zien of u er recht op hebt. Als u al een andere toeslag krijgt, krijgt u het kindgebonden budget vanzelf. Krijgt u het niet vanzelf? Dan kunt u het aanvragen in Mijn toeslagen.

Kinderopvangtoeslag

Ook de kinderopvangtoeslag gaat in 2023 omhoog. De uurtarieven van de opvang stijgen in 2023 flink. Daarom is besloten om de vergoeding per uur extra te verhogen.

Mensen die meer kinderopvangtoeslag krijgen, ontvangen rond 10 februari een bericht met de nieuwe berekening in hun Berichtenbox.

Wilt u weten of de verhoging voor u geldt? Kijk in Mijn toeslagen bij ‘Kinderopvangtoeslag’.

Tip

Krijgt u al toeslag? Dan krijgt u automatisch het nieuwe bedrag. Het is daarom belangrijk dat u in Mijn toeslagen checkt of wij het juiste inkomen hebben. Daar kunt u ook het inkomen aanpassen.

Hebt u kinderopvangtoeslag? Check dan ook meteen of u het nieuwe uurtarief al hebt doorgegeven. In Mijn toeslagen en in de App past u het tarief zo aan. Dan weet u zeker dat u de verhoging van de toeslag niet misloopt.

Inloggen op mijn toeslagen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.