Ik krijg een nabetaling ‘dagloonbesluit’ van UWV. Moet ik dat aan jullie doorgeven?

Nee, dat hoeft niet.

UWV geeft aan ons door dat u, uw partner of uw huisgenoot dit jaar een nabetaling krijgt. Als het nodig is, passen wij meteen uw toeslag aan. U hoeft dus zelf geen wijziging van uw inkomen door te geven als er verder niets veranderd is.

U krijgt rond 8 april een brief van ons, waarin staat of er iets aan uw toeslagen verandert

De nabetaling telt mee voor uw inkomen in 2017. Meestal geldt: hoe hoger uw inkomen, hoe lager uw toeslag. Maar dat hoeft nu niet per se het geval te zijn voor u. In onze brief leest u of wij uw toeslag verlagen, en met hoeveel.

Wilt u zelf berekenen wat uw inkomen in 2017 (of dat van uw partner of huisgenoot) wordt? Gebruik dan de Rekenhulp Nabetaling UWV

Voor huurtoeslag gelden speciale regels

Daarom is er een grote kans dat wij de nabetaling niet hoeven mee te tellen. En uw toeslag niet verlaagd wordt. In de brief leest u of de nabetaling meetelt voor uw huurtoeslag.

Soms hebben wij meer informatie nodig om uw huurtoeslag goed te berekenen. Dan vragen wij u om ons vóór 1 mei te bellen. Het nummer waar u naar kunt bellen, staat in de brief die u van ons krijgt.

Meer informatie

Lees het artikel op Belastingdienst in Beeld: Individuele hulp voor toeslaggerechtigden bij gevolgen eenmalige tegemoetkoming

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.