Mijn kind gaat naar de peuterspeelzaal. Kan ik daarvoor kinderopvangtoeslag krijgen?

Dat kan nu nog niet, maar vanaf 1 januari 2018 wel - als u aan de voorwaarden voldoet. Want dan worden alle peuterspeelzalen kinderdagverblijven.

Als u nu al kinderopvangtoeslag wilt aanvragen voor 2018, kan dat nog even niet. Dat kan pas vanaf 1 november.

We kunnen u wél alvast 3 tips geven:

 • Tip 1: Bekijk de voorwaarden voor kinderopvangtoeslag

  De voorwaarden voor kinderopvangtoeslag in 2017 kunt u alvast lezen. We verwachten dat de voorwaarden in 2018 niet heel anders zullen zijn dan in 2017. Zo kunt u nu alvast inschatten of u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag in 2018. De voorwaarden voor 2018 kunt u in november lezen op onze site.

  Een voorwaarde die u éxtra goed in de gaten moet houden, is dat u zelf de kosten van de opvang betaalt. Betaalt de gemeente mee? Voor dit deel kunt u geen toeslag aanvragen. U vraagt dus alleen toeslag aan voor de uren die u zélf betaalt. Informeer hiernaar bij uw peuterspeelzaal.

 • Tip 2: Zorg dat u een DigiD hebt en het wachtwoord werkt

  Hebt u nog geen DigiD? Vraag die dan snel aan. U hebt namelijk een DigiD nodig om straks toeslag aan te kunnen vragen. Hebt u een partner? Die moet ook een DigiD hebben.

  Hebt u al een DigiD? Check dan voor de zekerheid even of uw wachtwoord nog werkt.

 • Tip 3: Vraag de kinderopvangtoeslag op tijd aan
  Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan tussen 1 en 15 november kinderopvangtoeslag voor 2018 aan met Mijn toeslagen. Dan krijgt u de eerste betaling van de toeslag nog vóór januari op uw rekening.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.