Ik krijg al 3 jaar geen toeslag meer - waarom krijg ik nu bericht dat de toeslag stopt?

Vroeger kreeg u een toeslag. Maar nu al een aantal jaren niet meer. Toch krijgt u nog wel elk jaar een bericht van ons waarin staat dat u recht hebt op € 0 toeslag.

Hoe zit dat?

Als de hoogte van uw toeslag € 0 wordt, maken wij elk jaar een nieuwe berekening. Dat doen wij omdat er misschien iets in uw situatie verandert. En u weer recht krijgt op toeslag. Voor u is dat makkelijk, omdat u dan alleen een wijziging hoeft door te geven. U hoeft de toeslag dan niet helemaal opnieuw aan te vragen.

Na 3 jaar schrijven wij u uit

Als u 3 jaar achter elkaar geen recht hebt op de toeslag, stoppen we uw toeslag officieel zodat u geen berichten meer van ons krijgt.

Wat merkt u daarvan?

  1. Er staat een melding in Mijn toeslagen

    In Mijn toeslagen staat dat uw toeslag over 2021 wordt ingetrokken. Dit staat onder 'Actuele berekening'. Er staat ook dat u eventueel te veel ontvangen toeslag moet terugbetalen. Maar geen zorgen: dat geldt niet voor u. Omdat u geen toeslag hebt gekregen, hoeft u ook niets terug te betalen.

  2. U krijgt een nieuw overzicht over 2021
    U krijgt een nieuwe 'voorschotbeschikking' voor 2021. Daarin staat dat uw toeslag is gestopt. Dat is de bevestiging dat wij u hebben uitgeschreven en u geen berichten meer van ons krijgt. Deze beschikking staat in Mijn toeslagen en in de Berichtenbox op MijnOverheid.
  3. U krijgt een brief met uitleg

    Wij sturen u de laatste week van december een brief. Daarin leggen wij uit waarom wij uw toeslag hebben stopgezet. In die brief staat ook dat wij uw aanvraag voor 2022 hebben beëindigd. Hiermee bedoelen wij dat de toeslag niet doorloopt in 2022. U hebt geen aanvraag voor 2022 gedaan.

U krijgt daarna geen berichten meer van ons over de toeslag die gestopt is.

Verandert er iets in uw situatie waardoor u weer recht op toeslag krijgt?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.