Ik heb deze maand geen toeslag gekregen - hoe kan dat?

Dat is een vervelende tegenvaller als u onverwacht geen geld krijgt.

Check eerst de betaaldag van uw toeslag deze maand. Soms is die een paar dagen later omdat het weekend is of een feestdag.

Maar misschien is er meer aan de hand

Er kan iets veranderd zijn waardoor u geen toeslag meer krijgt. Of dat bij u het geval is, kunt u zelf nagaan in Mijn toeslagen.

Inloggen op Mijn toeslagen

Staat er onder 'Uitbetaald' bij deze maand een nul? Dan betalen we niets uit. Waarom niet, is voor iedereen anders.

Bij ‘Status laatste wijzigingen’ kunt u vaak zien wat er is veranderd. En onder ‘Mijn beschikkingen’ kunt u uw laatste voorschotbeschikking checken. Klik op ‘Specificatie’ om te zien met welke gegevens uw toeslag is berekend.

Hieronder staan 3 situaties die vaak voorkomen.

 • Er is iemand bij u komen wonen
     

  Misschien telt het inkomen van deze nieuwe bewoner mee voor uw toeslag waardoor u geen toeslag meer krijgt. Als dat zo is, hebt u pas geleden een brief gekregen waarin staat dat we uw toeslag opnieuw gaan berekenen.

  Lees meer over deze situatie bij:

 • Wij hebben uw inkomen opnieuw geschat
  Het kan zijn dat uw nieuwe inkomen te hoog is om toeslag te krijgen. Als dat zo is, hebt u een brief gekregen waarin staat dat we uw toeslag opnieuw gaan berekenen.
 • Uw toeslag verrekenen we met een bedrag dat u moet terugbetalen

  Moet u ons toeslag terugbetalen, bijvoorbeeld van vorig jaar? Als u niet op tijd hebt betaald, verrekenen we het bedrag automatisch met de toeslag die u nu krijgt. Het gevolg is dan dat u de komende tijd even niets krijgt, totdat alles is verrekend.

  In deze situatie hebt u een brief van ons gekregen. Daarin kunt u teruglezen welk bedrag we per maand verrekenen en hoe lang dat dan duurt.

Komt u er niet uit?

U kunt altijd even bellen met de BelastingTelefoon

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.