Belastingdienst

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.

18.00.00 Tijdelijke invoer

21 Gietvormen, matrijzen, clichés, tekeningen, ontwerpen, meet-, controle- en verificatie-instrumenten en soortgelijke artikelen

Volledige vrijstelling van invoerrechten wordt verleend voor de tijdelijke invoer van gietvormen, matrijzen, clichés, tekeningen, ontwerpen, meet-, controle- en verificatie-instrumenten en soortgelijke artikelen.

De aanvrager en de houder van de regeling mogen in het douanegebied van de Unie zijn gevestigd.

(artikel 229 GVo.DWU)

Denk hierbij aan een gietvorm die wordt gebruikt voor de vervaardiging van aluminium motorblokken.

Naar boven

21.1 Voorwaarden

De gietvormen, matrijzen, clichés, tekeningen, ontwerpen, meet-, controle- en verificatie-instrumenten en soortgelijke artikelen moeten toebehoren aan een persoon die buiten het douanegebied van de Unie is gevestigd.
(artikel 229 letter a GVo.DWU)

De gietvormen, matrijzen, clichés, tekeningen, ontwerpen, meet-, controle- en verificatie-instrumenten en soortgelijke artikelen moeten worden gebruikt door een persoon die in het douanegebied van de Unie is gevestigd.

De gietvormen, matrijzen, clichés, tekeningen, ontwerpen, meet-, controle- en verificatie-instrumenten en soortgelijke artikelen moeten worden gebruikt voor productiedoeleinden in het douanegebied van de Unie waarbij minstens 50% van de vervaardigde producten wordt uitgevoerd.

(artikel 229 letter b GVo.DWU)

Er wordt geen volledige vrijstelling van invoerrechten verleend als bijvoorbeeld slechts 30% van de vervaardigde producten wordt uitgevoerd. In dat geval bestaat de mogelijkheid van een vergunning tijdelijke invoer met gedeeltelijke vrijstelling van invoerrechten. Zie voor informatie hierover hoofdstuk 2 van dit onderdeel.

Naar boven