143 - AER REJ. REASON

CodeSysteemomschrijvingVerklaring / wettelijke omschrijvingBijzonderheden
2GEANNULEERDNaar aanleiding van de ontvangen aankomstmelding zijn de aangiftegegevens opgevraagd bij het kantoor van uitvoer. Deze uitvoeraangifte is volgens het kantoor van uitvoer geannuleerd. Dit is geen geldig document voor deze zending. U dient er voor te zorgen dat er een geldige uitvoeraangifte / uitvoergeleide document voor deze zending komt
3MRN ONBEKENDNaar aanleiding van de ontvangen aankomstmelding zijn de aangiftegegevens opgevraagd bij het kantoor van uitvoer. Controleer of het gemelde MRN geen NCTS document is. Indien dit wel het geval is moet deze zending worden afgemeld in NCTS. - Controleer of er in de lidstaat van herkomst een noodprocedure is afgekondigd. Indien dit zo is de uitvoeraangifte (MRN) afhandelen als schriftelijke uitvoer aangifte. - In de overige gevallen dient u contact op te nemen met de douane op het kantoor van uitgang.
4ANDERE REDENNaar aanleiding van de ontvangen aankomstmelding zijn de aangiftegegevens opgevraagd bij het kantoor van uitvoer. Het kantoor van uitvoer laat weten dat de gegevens van de uitvoeraangifte niet toegestuurd kunnen worden. Er zijn verschillende redenen die deze foutcode veroorzaken maar een veel voorkomende reden is dat er al een aankomstmelding in het land van uitvoer is gedaan voor deze zending. De zending mag niet uitgaan. Neemt u contact op met de douane op het kantoor van uitgang.
5ZENDING REEDS UITGEGAANNaar aanleiding van de ontvangen aankomstmelding zijn de aangiftegegevens opgevraagd bij het kantoor van uitvoer. Volgens het kantoor van uitvoer zijn de goederen al uitgegaan. Neemt u contact op met de douane op het kantoor van uitgang. U dient dan aan te tonen hoe en waar de goederen zijn uitgegaan.