Bpm-tarieven

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Moet u voor een gebruikt motorrijtuig (personenauto, motor of bestelauto) bpm betalen? Dan hoeft u niet meer bpm te betalen dan de bpm die geldt voor een vergelijkbaar motorrijtuig in Nederland. U mag bij uw bpm‑aangifte het laagste bpm‑tarief gebruiken tussen de datum van ingebruikname en de datum van goedkeuring door de RDW. Het maakt niet uit of het motorrijtuig in Nederland of in het buitenland voor het eerst in gebruik is genomen.

Ik wil een oud bpm‑tarief gebruiken in mijn aangifte

Is het oude bpm‑tarief lager dan het huidige bpm‑tarief? Dan mag u dit oude bpm‑tarief gebruiken als basis voor de bpm‑berekening. Reken het bruto bpm‑bedrag zelf uit, vermeld de datum van het tarief en voeg deze berekening als bijlage toe aan uw bpm‑aangifte.

Bij het bpm‑tarief dat u wilt gebruiken, horen regels die in de periode van dat bpm‑tarief gelden, bijvoorbeeld:

  • regels voor voorzieningen aan het motorrijtuig die wel of niet onderdeel zijn van de catalogusprijs
  • regels voor het bpm‑tarief (bijvoorbeeld CO2‑toeslag, fijnstofkorting en energielabel)

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.