Inloggen voor ondernemers

Er is een nieuw portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Op termijn gaat Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen. Maar voorlopig blijft het oude portaal bestaan.

Wat wilt u doen?
Waar en hoe kunt u dat doen?
 • btw-aangifte
 • correctie btw-aangifte (suppletie)
 • opgaaf ICP
 • rekeningnummer opgeven of wijzigen

Zzp'ers en eenmanszaken: in het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk, inloggen met DigiD.

Rechtspersonen: in het nieuwe portaal, inloggen met eHerkenning. Lees bij Zo werkt eHerkenning voor welke rechtspersonen dit geldt.
Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk


Alle ondernemers kunnen terecht in het oude portaal totdat Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal vervangt. Inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.
Naar het oude portaal voor ondernemers • aangifte vennootschapsbelasting
 • aangifte loonheffingen
 • btw betalen via 1-lidstaat van de EU
 • teruggaaf dividendbelasting
 • aangifte verhuurderheffing
 • accijns en verbruiksbelastingen
 • opgaaf eerstedagsmelding
 • melding betalingsonmacht
 • uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto
Alle ondernemers: in het oude portaal, inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.
Naar het oude portaal voor ondernemers
 • aangifte inkomstenbelasting
Alle ondernemers: in Mijn Belastingdienst, inloggen met DigiD.
Naar Mijn Belastingdienst

Serviceberichten Mijn Belastingdienst Zakelijk

Datum
Servicebericht
19 juli 2019
Btw-aangifte ingevuld? Misschien moet u dat opnieuw doen

Hebt u vóór dinsdag 16 juli 12.00 uur uw btw-aangifte ingevuld en opgeslagen? En nog niet ingestuurd? Door een technische storing in Mijn Belastingdienst Zakelijk kunt u deze aangifte helaas niet meer versturen. U moet dus opnieuw btw-aangifte doen. Onze oprechte excuses dat u dubbel werk moet doen.

Wat vragen wij van u?        
 • Verwijder de btw-aangifte(n) die u vóór 16 juli 12.00 uur hebt ingevuld.
 • Doe opnieuw btw-aangifte.

Btw-aangiften die u na dinsdag 16 juli 12.00 uur in Mijn Belastingdienst Zakelijk hebt ingevuld, kunt u gewoon insturen.

8 januari 2019
Opgaaf ICP weer beschikbaar

7 en 8 januari 2019 was de opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) tijdelijk niet beschikbaar in Mijn Belastingdienst Zakelijk. Dat is nu weer wel zo.

Let op! Hebt u vóór 8 januari 2019 een opgaaf ICP klaargezet in Mijn Belastingdienst Zakelijk, maar nog niet verzonden? Dan kunt u deze opgaaf niet meer verzenden. Verwijder de opgeslagen opgaaf. Open daarna een nieuwe opgaaf, vul die in en verstuur hem. Onze excuses voor het ongemak.

Serviceberichten oude portaal voor ondernemers

Datum
Servicebericht
14 februari 2019

Aangifte vennootschapsbelasting 2018 voor ondernemers iets later beschikbaar

De aangifte vennootschapsbelasting 2018 staat vanaf vrijdag 15 februari 2019 voor u klaar. Dit is iets later dan wij in een eerder e-mailbericht aan u hebben doorgegeven. Onze excuses voor het ongemak.

28 januari 2019

Dubbele periodieke aangiften accijns en verbruiksbelasting

Door een storing zijn de periodieke aangiften accijns en verbruiksbelasting over de maand januari 2019 2 keer klaargezet in het oude portaal voor ondernemers. U hoeft natuurlijk niet 2 keer aangifte te doen. Gebruik daarom 1 van de aangiften voor de opgaaf van de verschuldigde belasting. En stuur, om verstoringen in het proces te voorkomen, de 2e aangifte in als een nulaangifte.

Onze excuses voor het ongemak.

21 december 2018

Geen nieuwe Linux-versies meer van aangiften LH en Vpb

Gebruikt u voor het doen van de aangifte loonheffingen of vennootschapsbelasting de Linux-versie? Met ingang van volgend jaar kan dat niet meer. We hebben besloten geen Linux-versies meer te maken, omdat deze bijna niet gebruikt worden. Er komt dus geen Linux-versie van de aangifte loonheffingen 2019 en de aangifte vennootschapsbelasting 2018. U kunt gebruikmaken van de versies voor Windows of Apple. De Linux-versies voor eerdere jaren van de aangifte loonheffingen (2018 en eerder), vennootschapsbelasting (2017 en eerder) en inkomstenbelasting (2013 en 2014) kunt u nog wel gebruiken.

19 december 2018

Veranderingen in Verzoek of wijziging voorlopige aanslag vpb
 
Vanaf 1 januari 2019 is het formulier Verzoek of wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting gewijzigd. De rubrieken Aftrek elders belast, Verrekende deelnemingsverrekening en Verrekende belasting buitenlandse ondernemingswinst vervallen. In plaats hiervan komt 1 nieuwe rubriek: Totaal belastingverminderingen. Bij deze nieuwe rubriek vult u ook het bedrag Verrekening gecontroleerd lichaam in.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.