Inloggen en machtigen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

Op Mijn Belastingdienst Zakelijk logt u in met DigiD, met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) of met eHerkenning.

 • inloggen en machtigen als zzp'er/eenmanszaak met DigiD
  Inloggen met DigiD kan op 3 manieren:
  1. Met de DigiD-app
   Dat is de makkelijkste manier om veilig in te loggen. U hoeft geen wachtwoord te onthouden. Alleen een pincode die u zelf kiest.
  2. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord en een extra SMS-controle
  3. Met uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

  Wilt u iemand anders machtigen om bepaalde belastingzaken voor u te regelen? U regelt een machtiging via DigiD Machtigen.

  Hebt u geen DigiD gebruikersnaam en wachtwoord? Vraag deze dan aan via digid.nl/aanvragen.

  Bent u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord vergeten? Ook dan kunt u via digid.nl/aanvragen een gebruikersnaam en wachtwoord aanvragen.

 • inloggen als zzp'er/ eenmanszaak en rechtspersonen met eHerkenning

  eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Logt u in op Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan hebt u ten minste niveau eH3 nodig. 
  Hebt u nog geen eHerkenning? Lees bij Zo werkt eHerkenning hoe u het aanvraagt.

  Melding 'niet gemachtigd' maar wel eHerkenning niveau 3

  Krijgt u de melding dat u niet bent gemachtigd voor een bepaalde aangifte of belasting, terwijl u wel eHerkenning met niveau eH3 hebt? Dan kan het zijn dat u eerder niet de juiste diensten voor eHerkenning hebt aangevinkt. Log in dat geval opnieuw in via uw leverancier en selecteer de juiste diensten.

  Fiscale eenheden

  Wilt u uw medewerker machtigen om in Mijn Belastingdienst Zakelijk belastingzaken te kunnen regelen voor de fiscale eenheid omzetbelasting? Bijvoorbeeld de btw-aangifte voor de fiscale eenheid? Zorg dan dat uw medewerker binnen eHerkenning is gemachtigd voor de dienst 'Omzetbelasting voor fiscale eenheden'.

  Inloggegevens eHerkenning vergeten?

  Bent u uw inloggegevens vergeten? Neem dan contact op met uw leverancier van eHerkenning. Uw leverancier is uw eerste aanspreekpunt.

 • machtigen rechtspersonen met eHerkenning
  Rechtspersonen regelen een machtiging via eHerkenning. Lees bij Zo werkt eHerkenning hoe u het regelt.
 • inloggen rechtspersonen die niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
  Alle rechtspersonen loggen in met eHerkenning, behalve organisaties die niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zij loggen voor hun belastingaangiften voorlopig nog in op het oude portaal voor ondernemers. 

Meer informatie over Europees erkende inlogmiddelen (eIDAS)

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd.
Wilt u meer informatie over eIDAS? Of wilt u weten voor welke landen de inlogmiddelen zijn goedgekeurd? Kijk dan op rijksoverheid.nl.

Problemen of foutmeldingen bij het inloggen?

Hebt u problemen met inloggen? Kijk dan bij Problemen met Inloggen voor ondernemers. Hier vindt u informatie over de meest voorkomende problemen met inloggen bij de ondernemersportalen

Controleren of u veilig aangifte doet

Aan het slotje in uw adresbalk of rechtsonder in uw browser kunt u controleren of u in de beveiligde omgeving zit van Mijn Belastingdienst. Daarnaast begint het webadres met https, waarbij de 's' staat voor 'secure', dat veilig betekent.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.