Inloggen en machtigen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

U logt op Mijn Belastingdienst Zakelijk in met DigiD of met eHerkenning. Hebt u een eenmanszaak of bent u zzp'er? Log dan in met DigiD of eHerkenning. Is uw bedrijf een rechtspersoon, zoals een maatschap, bv, vof, cv of nv? Dan kunt u op Mijn Belastingdienst Zakelijk alleen inloggen met eHerkenning.

Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk

Kijk hoe u kunt inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk

 • inloggen en machtigen als zzp'er/eenmanszaak met DigiD

  Met DigiD inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk kan op 2 manieren:

  Wilt u iemand anders machtigen om bepaalde belastingzaken voor u te regelen?
  U regelt een machtiging via DigiD Machtigen.

  Hebt u geen DigiD? Vraag DigiD dan aan via digid.nl/aanvragen.

  Bent u uw gebruikersnaam en wachtwoord van DigiD vergeten? Ook dan vraagt u via digid.nl/aanvragen een nieuwe DigiD aan.

 • inloggen als zzp'er/ eenmanszaak en rechtspersonen met eHerkenning

  eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Logt u in op Mijn Belastingdienst Zakelijk, dan hebt u minimaal betrouwbaarheidsniveau 3 (eH3) nodig. Hebt u nog geen eHerkenning? Op Zo werkt eHerkenning vindt u meer informatie.

  Melding 'niet gemachtigd' maar wel eHerkenning van niveau 3

  Krijgt u de melding dat u niet bent gemachtigd voor een bepaalde aangifte of belasting op Mijn Belastingdienst Zakelijk, terwijl u wel eH3 hebt? Dan kan het zijn dat u eerder niet de juiste diensten voor eHerkenning hebt aangevinkt. Log in dat geval opnieuw in via uw leverancier en selecteer de juiste diensten.

  Inloggegevens eHerkenning vergeten?

  Bent u uw inloggegevens vergeten? Neem dan contact op met uw leverancier van eHerkenning. Uw leverancier is uw 1e aanspreekpunt.

 • inloggen voor fiscale eenheden met eHerkenning

  Fiscale eenheid voor de omzetbelasting

  Een fiscale eenheid voor de omzetbelasting staat niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) en kan daarom geen eHerkenning aanvragen. De individuele bedrijven binnen de fiscale eenheid zijn wél ingeschreven en kunnen wél eHerkenning aanvragen. Om btw-zaken voor de fiscale eenheid te kunnen regelen via Mijn Belastingdienst Zakelijk is het voldoende als 1 van deze bedrijven eHerkenning aanvraagt. Dit gaat als volgt:

  1. Een onderneming binnen de fiscale eenheid vraagt eHerkenning van niveau 3 (of hoger) aan bij 1 van de leveranciers van eHerkenning. Meer informatie vindt u op de pagina Zo vraagt u eHerkenning aan.
  2. Deze onderneming machtigt een persoon (een medewerker) om de btw-aangifte te doen voor de fiscale eenheid. De medewerker moet daarvoor in het inlogmiddel bevoegdheid krijgen voor de dienst 'Omzetbelasting voor Fiscale Eenheden'.
  3. De bevoegde persoon logt in op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

  Zo logt u in:

  1. Ga naar Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  2. Kies voor het 2e tabblad 'Voor iemand anders' en vervolgens voor de optie 'Ik heb een geldige machtiging'.

  3. Kies voor 'Inloggen met eHerkenning' of voor 'Inloggen met een Europees erkend inlogmiddel'.
  4. Kiest u voor eHerkenning? Log dan in met de gegevens die u hebt gekregen van de leverancier waar u eHerkenning hebt aangevraagd.
  5. Vul de eenmalige sms-code in die u ter controle hebt gekregen.
  6. Vertegenwoordigt u meerdere organisaties? Kies dan zo nodig welke organisatie u wilt vertegenwoordigen.
  7. Kies in het scherm 'Machtigen en bevoegdheden voor Mijn Belastingdienst Zakelijk' voor 'Andere volmachten' en dan voor 'fiscale eenheid'.
  8. Geef aan dat u aangifte omzetbelasting wilt doen voor de fiscale eenheid.
  9. Voer het fiscale nummer van de fiscale eenheid in.
  10. U bent nu ingelogd voor de fiscale eenheid en ziet onder het kopje 'omzetbelasting' de btw-aangiften klaarstaan.
  11. Wilt u het rekeningnummer van de fiscale eenheid wijzigen? Kies dan als u gaat inloggen bij diensten voor 'rekeningnummer ondernemer wijzigen'.

  Let op!

  Het is voor fiscaal dienstverleners niet mogelijk om met een ketenmachtiging voor een fiscale eenheid in te loggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk.

  Fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting

  Fiscale eenheden voor de vennootschapsbelasting kunnen eHerkenning niveau 3 aanvragen op het RSIN van de moedermaatschappij.

  Kies na inloggen voor het tabblad 'Voor mijzelf'. In de aangifte kunt u voor de moedermaatschappij aangeven of er een dochtermaatschappij is toegevoegd of ontvoegd.

  Inloggegevens eHerkenning vergeten?

  Bent u uw inloggegevens vergeten? Neem dan contact op met uw leverancier van eHerkenning. Uw leverancier is uw 1e aanspreekpunt.

 • machtigen rechtspersonen met eHerkenning

  Rechtspersonen regelen een machtiging via eHerkenning. Rechtspersonen kunnen een fiscaal dienstverlener toestemming geven om namens hen met eHerkenning in te loggen. Hoe u uw fiscaal dienstverlener machtigt, vindt u op Zo werkt eHerkenning.

 • inloggen rechtspersonen die niet staan ingeschreven bij KVK
  Alle rechtspersonen loggen in met eHerkenning, behalve organisaties die niet staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Zij loggen voor hun belastingaangiften voorlopig nog in op het oude portaal voor ondernemers. Op dat portaal logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Die inloggegevens kunt u bij ons aanvragen. Hoe u dat doet, vindt u op Inloggegevens aanvragen voor de btw-aangifte op het oude portaal.

Meer informatie over Europees erkende inlogmiddelen (eIDAS)

Met een Europees erkend inlogmiddel (eIDAS) kunnen Europese bedrijven en burgers online zaken regelen met de overheid. Op dit moment zijn inlogmiddelen uit een aantal landen Europees goedgekeurd. Hierdoor kunnen burgers in Europa die geen DigiD hebben, met een eIDAS inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Voor Europese bedrijven zijn er nog geen inlogmiddelen. Op rijksoverheid.nl vindt u meer informatie over eIDAS.

Staat uw situatie er niet bij?

Op de pagina Zo doet u digitaal btw-aangifte leest u welke ondernemingen of organisaties (bv. verenigingen of stichtingen) met eHerkenning en welke met DigiD moeten inloggen. Ook vindt u daar een lijstje met uitzonderingssituaties.

Veilig uw belastingzaken regelen

Aan het slotje in uw adresbalk of rechtsonder in uw browser kunt u controleren of u in de beveiligde omgeving zit van Mijn Belastingdienst Zakelijk. Daarnaast begint het webadres met https, waarbij de 's' staat voor 'secure', dat veilig betekent.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.