Verdragsstaten IB ingezetenen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Buitenlandse inkomsten zijn altijd belast in Nederland, ténzij het recht om belasting te heffen op grond van (inter)nationale regelingen is toegewezen aan een ander land dan Nederland. U kunt dit bijvoorbeeld controleren in het belastingverdrag dat Nederland heeft gesloten met dit land.

U woont in Nederland, maar hebt inkomsten uit een ander land

Voor ingezetenen heeft Nederland belastingverdragen gesloten met een aantal landen. De uittreksels van de verdragen met deze landen, vindt u in het overzicht 'Verdragsstaten IB ingezetenen'. Deze informatie kunt u gebruiken om per verdragsland te controleren of Nederland of het andere land belasting en/of premie moet inhouden op uw inkomsten.

Kijk voor meer informatie over belastingverdragen en het betalen van belasting over uw buitenlandse inkomsten op belastingdienst.nl/internationaal.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.