Verdragsstaten IB niet-ingezetenen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Om te voorkomen dat u meer dan 1 keer belasting betaalt over uw inkomen of uw vermogen, heeft Nederland met een aantal landen belastingverdragen afgesloten. Een belastingverdrag is een afspraak tussen 2 landen over wie het recht heeft om belasting te heffen over bepaalde inkomsten.

U woont niet in Nederland, maar hebt wel inkomsten in of vanuit Nederland

Voor niet-ingezetenen heeft Nederland belastingverdragen gesloten met een aantal landen. De uittreksels van de verdragen met deze landen, vindt u in het overzicht 'Verdragsstaten IB niet-ingezetenen'. Deze informatie kunt u gebruiken om per verdragsland te controleren of Nederland of het andere land belasting en/of premie moet inhouden op uw inkomsten.

Kijk voor meer informatie over belastingverdragen en het betalen van belasting over uw buitenlandse inkomsten op belastingdienst.nl/internationaal.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.