Aanvraag Vergunning artikel 23

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Als u goederen invoert uit een land buiten de EU, moet u bij de Douane aangifte doen en btw betalen. Met een Vergunning artikel 23 hoeft u niet bij iedere invoer btw aan te geven en te betalen bij de Douane. U kunt de betaling uitstellen naar uw eerstvolgende btw-aangifte. Met dit formulier vraagt u de vergunning aan.

Invullen en opsturen

Stuur het ingevulde formulier met de bijlage(n) naar:
Belastingdienst
Postbus 2774
6401 DG Heerlen

Voorkom vertraging aan de grens. Vraag een Vergunning artikel 23 ruim van te voren aan, voordat u de goederen invoert.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.