Aanvraag beschikking buitenlandse ANBI

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier vraagt een instelling die in het buitenland is gevestigd een beschikking aan waarmee wij die instelling aanmerken als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Een ANBI kan gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen.

Let op!

Wij moeten regelmatig aanvragen afwijzen of kunnen ze niet in behandeling nemen, omdat de aanvraagformulieren niet goed ingevuld zijn, of omdat de statuten van de instelling niet kloppen of omdat het beleidsplan niet wordt meegestuurd. Wij adviseren u de toelichting bij het formulier goed door te nemen, voordat u uw aanvraag instuurt.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
ANBI Expertisecentrum
Postbus 90056
5600 PJ Eindhoven

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.