G-rekening - Aanvraag g-rekening

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Met dit formulier kunt u een g-rekening aanvragen.

Waar kunt u een g-rekening openen?

U kunt alleen een g-rekening openen bij een bank waar u ook een lopende (zakelijke) rekening hebt. Wilt u weten welke banken een g-rekening mogen aanbieden? Kijk dan bij de Betaalvereniging.

Wilt u een 2e g-rekening openen?

Wij gaan alleen akkoord met uw aanvraag als u kunt aantonen dat voor uw bedrijfsvoering meer dan 1 g-rekening noodzakelijk is. In alle andere gevallen wijzen wij de aanvraag voor een 2e g-rekening af.

Bent u een zelfstandige zonder personeel (zzp’er) en verricht u werkzaamheden in de vorm van onderaanneming?

Dan verleent de Belastingdienst géén medewerking aan het openen van een g-rekening. U bent dan namelijk geen inhoudingsplichtige voor loonheffingen. Dat u mogelijk zelf personeel inleent, maakt dat niet anders.

Wil of eist uw opdrachtgever dat u een g-rekening hebt? Ook dan verleent de Belastingdienst geen medewerking aan het openen van een g-rekening.

Bent u de originele overeenkomst kwijt?

Vraag dan géén nieuwe g-rekening aan. Neem contact op met uw bank. De bank kan u een kopie van de originele g-rekeningovereenkomst toesturen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde (en ondertekende) formulier naar het volgende adres:

Belastingdienst/Centrale administratieve processen
Team WKA
Postbus 9048
7300 GK  Apeldoorn

Wanneer ontvangt u een reactie?

U krijgt binnen 3 weken bericht van ons.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.