G-rekening - Aanvraag g-rekening

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier kunt u een g-rekening aanvragen.

Let op!

U kunt alleen een g-rekening openen bij een bank waar u ook een lopende (zakelijke) rekening hebt. Wilt u weten welke banken een g-rekening mogen aanbieden? Kijk dan bij de Betaalvereniging.

Hebt u al een g-rekeningovereenkomst, maar bent u de originele overeenkomst kwijt? Vraag dan géén nieuwe g-rekening aan. Neem contact op met uw bank. De bank kan u een kopie van de originele g-rekeningovereenkomst toesturen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde (en ondertekende) formulier naar het volgende adres:

Belastingdienst/Centrale administratieve processen
Team WKA
Postbus 9048
7300 GK  Apeldoorn

Wanneer ontvangt u een reactie?

U krijgt binnen 3 weken bericht van ons.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.