Formulier voor buitenlandse platformexploitanten

Opereert u als platformexploitant binnen de EU maar bent u zelf geen fiscaal ingezetene van een EU-lidstaat? En zijn de verkopers op uw platform wel ingezetene zijn van een EU-lidstaat of verhuren zij onroerend goed dat zich een in EU-lidstaat bevindt? Dan moet u zich als een buitenlandse platformexploitant in 1 EU-lidstaat registreren.

Als u zich hebt aangemeld, krijgt u van de belastingautoriteit van deze lidstaat een uniek registratienummer: een Individual Identification Number (INN). Dit nummer hebt u nodig om bij deze belastingautoriteit te rapporteren over verkopers. De verschillende belastingautoriteiten wisselen de gegevens automatisch uit met EU-lidstaten waar verkopers wonen of met EU-lidstaten waar het onroerend goed dat verkopers verhuren zich bevindt.

Wilt u zich in Nederland registreren als buitenlands platformexploitant? Vul dan het formulier Aanmelding Buitenlandse platformexploitant volledig en digitaal in. Wij nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Opsturen

Stuur dit formulier en de eventuele bijlage naar DAC7.FPO@belastingdienst.nl.

Afmelden als buitenlandse platformexploitant

Als u niet meer wordt voldoet aan de vereisten van een buitenlands platformexploitant kunt u zich afmelden door een e-mail te sturen naar DAC7.FPO@belastingdienst.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.