Formulier voor uitgesloten platformexploitanten

Bent u platformexploitant en kunt u aantonen dat u op grond van het bedrijfsmodel van het platform niet beschikt over te rapporteren verkopers? Dan kunt u bij ons een beschikking ‘status uitgesloten platformexploitant’ aanvragen. U moet de beschikking jaarlijks aanvragen vóór het einde van de rapportageperiode.

We nemen een afgegeven beschikking op in de EU-database, zodat andere EU-lidstaten weten dat de platformexploitant niet rapporteert in de looptijd van de beschikking.

Hebt u meerdere platformen? Dan moet u voor alle platformen kunnen aantonen dat die aan de voorwaarden van de beschikking voldoen.

De beschikking is 1 rapportagejaar geldig en eindigt van rechtswege aan het einde van het rapportagejaar. De beschikking kan ook eerder eindigen:

  • op verzoek van het platform
  • als de platformexploitant niet (meer) voldoet aan de vereisten voor een uitgesloten platformexploitant

Vraag de beschikking aan met het formulier 'Aanvraag status uitgesloten platformexploitant'. Vul dit formulier volledig en digitaal in. Wij nemen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Stuur dit formulier en de eventuele bijlage per e-mail naar DAC7.EPO@belastingdienst.nl.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.