Melding Vrijwillige verbetering

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Hebt u in de afgelopen jaren niet uw (volledige) inkomsten of vermogen binnen of buiten Nederland aangegeven? Dan hebt u niet voldaan aan de verplichting om juist aangifte te doen. Met deze melding geeft u aan dat u dit alsnog vrijwillig wilt doen. U kunt dan gebruikmaken van de zogenoemde inkeerregeling.

Per 1 januari 2018 is de inkeerregeling afgeschaft voor eerder verzwegen inkomen uit sparen en beleggen in het buitenland. Vanaf 1 januari 2020 is de inkeerregeling verder beperkt. Inkeer zonder boete is niet meer mogelijk voor inkomen uit aanmerkelijk belang en inkomen uit sparen en beleggen. Het onderscheid tussen binnenlandse en buitenlandse inkomsten uit sparen en beleggen is ook vervallen.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.
Stuur het formulier per post naar het adres dat op het formulier staat.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.