Opgaaf Dividendbelasting (Vrijgestelde uitkeringen aan buitenlandse gerechtigden in deelnemingssituaties)

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Het formulier Opgaaf Dividendbelasting gebruikt u voor vrijgestelde dividenduitkeringen die u hebt gedaan t/m 2023.

Met deze opgaaf meldt u ons dat u een inhoudingsvrijstelling toepast op een dividenduitkering aan een níét in Nederland gevestigde opbrengstgerechtigde in een deelnemingssituatie. Dit formulier is ook bedoeld voor een houdstercoöperatie die zo’n inhoudingsvrijstelling toepast.

Gedeeltelijk vrijgestelde dividenduitkering

Is de dividenduitkering gedeeltelijk vrijgesteld? Gebruik de opgaaf dan voor het vrijgestelde deel. En doe aangifte voor het deel waarover dividendbelasting is verschuldigd.

Let op!

Voor dividend dat u vanaf 2024 uitkeert kunt u op deze manieren opgaaf doen:

Invulinstructie pdf

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen. Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.