Opgaaf rekeningnummer particulieren

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier geeft u uw Nederlandse rekeningnummer door voor uw geldzaken met de Belastingdienst. U kunt hiermee ook een eerder aan ons doorgegeven rekeningnummer wijzigen.

Uw toeslagen, teruggaaf inkomstenbelasting (bijvoorbeeld uw voorlopige aanslag) en bijdrage Zvw kunt u alleen maar ontvangen op 1 rekeningnummer. Dat nummer moet op uw naam staan. Het mag ook een gezamenlijke rekening zijn, van bijvoorbeeld u en uw partner.

Voordat wij het rekeningnummer gebruiken, controleren wij of het op uw naam staat. Dit kan enige dagen duren. Als wij meer informatie van u nodig hebben, sturen wij u een brief.

Ontvangt u nu een toeslag of belastingteruggaaf en wilt u dat wij de uitbetaling op uw oude rekeningnummer direct stoppen? Bel dan de BelastingTelefoon.

Let op!

Voor het aanpassen van uw rekeningnummer voor de automatische incasso motorrijtuigenbelasting belt u met BelastingTelefoon Auto. Vraag dan een nieuwe machtiging aan voor een automatische incasso.

 

Bent u ondernemer?

Gebruik dit formulier dan alleen als u bent vrijgesteld voor de btw en u geen aangifte doet voor:

  • loonheffingen
  • vennootschapsbelasting

Andere situatie? Kijk bij Rekeningnummer doorgeven of wijzigen wat voor u de makkelijkste manier is.

Buitenlands rekeningnummer doorgeven

Hebt u een rekeningnummer buiten Nederland en wilt u dat doorgeven of wijzigen? Lees dan Ik heb een rekeningnummer buiten Nederland - hoe kan ik die doorgeven of wijzigen?.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna:

  • druk het formulier af
  • onderteken het formulier
  • stuur het formulier naar het adres dat in het formulier staat vermeld

U kunt het formulier ook eerst afdrukken en daarna met de hand invullen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.