Standaardformulier publicatieplicht Zorginstellingen

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Een algemeen nut beogende instelling (ANBI) moet gegevens publiceren op een eigen website, of op een gemeenschappelijke website van bijvoorbeeld een brancheorganisatie. Is de ANBI die u vertegenwoordigt een zorginstelling? Dan kunt u dit standaardformulier gebruiken.

Sinds 1 januari 2021 zijn grote ANBI's verplicht om standaardformulieren te gebruiken. Er zijn meerdere varianten. Is uw organisatie erkend als goed doel door toezichthouder Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)? Dan kunt u ook het Erkenningspaspoort als standaardformulier gebruiken.

Download het standaardformulier voordat u het invult

Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Link opslaan als...' (deze term kan per browser anders zijn). U kunt de pdf daarna invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig.

U kunt de pdf het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Publiceren

Publiceer het standaardformulier op de website van de ANBI (of een gemeenschappelijke website).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.