Verklaring overdrachtsbelasting onvoorziene omstandigheden

Met dit formulier kunt u aangeven dat u in aanmerking wilt komen voor toepassing van het lage tarief (2%) of de startersvrijstelling op de overdrachtsbelasting bij de aankoop van een woning, vanwege onvoorziene omstandigheden.

Als de woning door 2 of meer personen verkregen wordt, dan moeten alle personen elk een eigen formulier invullen en ondertekenen. Per persoon wordt dan beoordeeld of het lage tarief van toepassing is voor zijn of haar aandeel in de woning.

Download het formulier, open het op uw computer, vul het in, print het uit en onderteken het voorafgaand aan het passeren van de notariĆ«le leveringsakte. De ondertekende verklaring wordt door de notaris aan de akte van levering toegevoegd en in de aangifte overdrachtsbelasting gebruikt om de startersvrijstelling of het lage tarief toe te passen.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.