Verklaring Loonheffingen Opting-in

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Dit formulier is bedoeld voor opdrachtnemers die niet in dienstbetrekking zijn en geen ondernemer zijn. Met dit formulier verklaart u dat u er samen met uw opdrachtgever voor kiest om uw arbeidsverhouding als fictieve dienstbetrekking aan te merken (’opting-in’). Uw opdrachtgever houdt dan loonbelasting/premie volksverzekeringen en bijdrage Zorgverzekeringswet in op uw inkomsten.

Invulinstructie

Dit formulier moet u samen met uw opdrachtgever invullen. Dat kunt u op uw computer doen. Hiervoor hebt u Acrobat Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.