Verzoek 10%-regeling voor toeslagen

Met dit formulier vraagt u ons om een stijging van inkomen niet mee te tellen. Dat kunt u doen als iemand niet meer bij u woont of als uw partner is overleden. U vraagt dan om de ‘10%-regeling’. U kunt dit doen tot 5 jaar ná het jaar waar het verzoek overgaat.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Bij de hand houden

Het hangt van uw situatie af welke gegevens u bij de hand moet houden:

  • Een lid van uw huishouden woont niet meer bij u en de inkomensstijging van deze persoon wilt u buiten beschouwing laten: uw eigen burgerservicenummer en het burgerservicenummer van deze persoon.
  • Uw toeslagenpartner is overleden en u wilt opnieuw een berekening aanvragen en daarbij uw inkomensstijging buiten beschouwing laten: uw eigen burgerservicenummer en het burgerservicenummer van de overledene.

Formulier terugsturen

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:
Dienst Toeslagen
Antwoordnummer 21360
6400 TZ Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.
Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.