Verzoek berekening van de beslagvrije voet

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Waarvoor gebruikt u dit formulier?

Met dit formulier vraagt u aan de Belastingdienst om uw beslagvrije voet te berekenen, en een verrekening of de overheidsvordering ongedaan te maken. Dat kan als u door verrekening of overheidsvordering beneden het bestaansminimum bent gekomen.

De hoogte van de beslagvrije voet staat op de pagina: Normbedragen beslagvrije voet.

Meer uitleg over: verrekening (Betalen door verreken).

Meer uitleg over de overheidsvordering (naar pagina: 'Waarop kunnen wij wel beslag leggen?"onder het kopje: Alleen voor particulieren: Overheidsvordering - bankbeslag).

Voordat u dit formulier gebruikt

Bereken eerst zelf uw beslagvrije voet voordat u dit formulier gebruikt. Gebruik daarvoor het hulpmiddel Bereken de beslagvrije voet. Daarmee ziet u of het zinvol is om dit formulier te gebruiken.

Invulinstructie

Vul dit formulier in op uw computer. Om het formulier in te vullen, hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Volg daarbij de volgende stappen:

  • Stuur dit formulier alleen als uw beslagvrije voet hoger moet zijn volgens de rekenhulp.
  • Het toezendadres verschijnt vanzelf als u het formulier op uw computer invult.
  • Druk het formulier af.
  • Onderteken het formulier.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.