G-rekening - Verzoek Deblokkering g-rekening

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Met dit formulier kunt u verzoeken om deblokkering van uw g-rekening.

Let op!

Dit formulier is in januari 2019 gewijzigd. U kunt de oude versie van dit formulier niet meer gebruiken. Wij nemen een oud formulier niet in behandeling.

Coronacrisis

Vraagt u om deblokkering in verband met de coronacrisis? Volg dan deze invulinstructies:

  • Bij rubriek 3 geeft u aan dat u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen.
  • Bij rubriek 4 geeft u aan voor welk bedrag u deblokkering vraagt. Splits het bedrag in het overschot - en het bedrag waarvoor u uitstel van betaling hebt gevraagd.
  • Bij rubriek 5 geldt de machtiging tot verrekenen niet voor het bedrag waarvoor we u uitstel van betaling hebben gegeven.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader versie 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Wanneer ontvang ik een reactie?

Wij hebben ongeveer 10 werkdagen nodig voor de financiƫle afhandeling van uw verzoek om deblokkering van de g-rekening. Soms kan het wat langer duren om uw verzoek te verwerken. Bij de BelastingTelefoon kunnen wij dit proces ook niet versnellen. Wij streven ernaar de overlast voor u tot een minimum te beperken.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.