Verzoek Schadevergoeding

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Met dit formulier kunt u een schadevergoeding vragen als u (materiële) schade hebt geleden door toedoen van de Belastingdienst. De schade moet het direct gevolg zijn van onrechtmatig handelen of onrechtmatig nalaten van handelen door de Belastingdienst.

Invulinstructie

U kunt het formulier op de computer invullen en opslaan. Hiervoor hebt u Acrobat Reader versie 9.0 (of hoger) nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen. U vindt bij het invullen via een menustructuur het adres waar u het formulier naartoe moet sturen. Vermeld op de gefrankeerde envelop ’Schadevergoeding’. Wilt u een kopie bewaren voor uw eigen administratie? Maak dan een extra afdruk.

Let op!

De meegestuurde documenten worden niet teruggestuurd. Stuur daarom alleen kopieën mee.

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.