Voorbeeldbrief doorgeven co-ouderschap voor toeslagen

Als u co-ouders wordt, heeft dat gevolgen voor de kinderopvangtoeslag, de huurtoeslag en het kindgebonden budget. Daarom moet u ons laten weten dat u co-ouders bent. Dat doet u met een brief. Misschien vindt u het lastig om zo’n brief te schrijven? U weet misschien ook niet wat u precies aan ons door moet geven? Daarom hebben we voor 2 situaties die veel voorkomen voorbeeldbrieven gemaakt. Zo kunt u makkelijk de gegevens in de voorbeeldbrief vervangen door uw eigen gegevens.

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Welke brief gebruikt u?

Zijn de kinderen elke week op dezelfde dagen bij u en uw ex-partner? Dan gebruikt u brief 1 (doorgeven co-ouderschap - elke week hetzelfde). Wisselen de dagen per week? Dan gebruikt u brief 2 (doorgeven co-ouderschap - wisselende weken).

Is uw situatie anders dan in de voorbeeldbrieven? Dan kunt u de brieven naar eigen inzicht aanpassen om uw situatie uit te leggen.

Hoe gebruikt u de brieven?

Met deze voorbeeldbrieven geeft u aan ons door dat u en uw ex-partner co-ouders zijn. Dat doet u zo:

  1. Download 1 van de 2 brieven.
  2. Vervang de tekst die tussen de haakjes < > staat door uw eigen gegevens.
  3. Sla het document op en druk het af.
  4. Zet uw handtekening en stuur uw brief naar:

Dienst Toeslagen
Postbus 4510
6401 JA Heerlen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.