Vrijstelling bpm werknemer - voorwaarden en aanvraag

Downloaden

De pdf kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden op de website van Adobe. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de installatie en het gebruik van de reader. Wanneer u andere software dan de Adobe Reader gebruikt om een formulier op onze website te openen, kunnen er fouten in het formulier ontstaan.

Voorwaarden

Met dit formulier vraagt u een 'Vrijstelling bpm werknemer' aan. U kunt deze vrijstelling krijgen voor een motorrijtuig (personenauto, bestelauto of motor) met een buitenlands kenteken als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • U woont in Nederland en werkt voor een buitenlandse werkgever.
  • Uw werkgever stelt het motorrijtuig met buitenlands kenteken aan u ter beschikking.
  • Uw werkgever verklaart schriftelijk dat het motorrijtuig met buitenlands kenteken hoofdzakelijk bestemd is voor uw werk buiten Nederland.

U mag niet beslissen in welk land het motorrijtuig met buitenlands kenteken wordt geregistreerd.

Let op!

Vraag deze vrijstelling aan vóórdat u met de auto of motor met buitenlands kenteken de openbare weg in Nederland opgaat.

Met de vrijstelling mogen ook uw inwonende gezinsleden in Nederland rijden met het motorrijtuig.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 4
6400 AA Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.