Vrijstelling bpm - Voorwaarden en aanvraag Vergunning vrijstelling bpm werknemer

Downloaden

Het PDF-bestand kunt u lezen met Adobe Reader. Deze kunt u downloaden bij Adobe. De Belastingdienst is niet verantwoordelijk voor installatie en gebruik van de reader.

Voorwaarden

Met dit formulier vraagt u een Vergunning vrijstelling bpm werknemer aan. U kunt deze vrijstelling krijgen voor een personenauto, bestelauto of motor met een buitenlands kenteken als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U woont in Nederland en werkt voor een buitenlandse werkgever.
  • Uw werkgever stelt een motorrijtuig met een buitenlands kenteken aan u ter beschikking.
  • Uw werkgever verklaart schriftelijk dat het motorrijtuig hoofdzakelijk bestemd is voor uw werk buiten Nederland.

U mag niet beslissen in welk land de auto of motor wordt geregistreerd.

Let op!

Vraag de werknemersvrijstelling aan vóór u met het motorrijtuig met buitenlands kenteken in Nederland gaat rijden. Pas als u de vergunning hebt, mag u het motorrijtuig in Nederland gebruiken.

Na uw aanvraag krijgt u een 'Vergunning vrijstelling bpm werknemer'. Met die vergunning mogen alleen u of uw inwonende gezinsleden in Nederland rijden met het motorrijtuig. Inwonende gezinsleden mogen het motorrijtuig privé gebruiken, als zij in de vergunning zijn vermeld.

Invulinstructie

U kunt dit formulier op uw computer invullen. Hiervoor hebt u Adobe Reader 9.0 of hoger nodig. Daarna moet u het formulier afdrukken, ondertekenen en versturen.

Retouradres

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier naar:

Belastingdienst
Postbus 4
6400 AA Heerlen

Problemen met invullen?

U kunt het formulier het beste op een computer invullen. Wij kunnen een goede werking op een tablet of smartphone niet garanderen.

Lukt het niet om het formulier op uw computer in te vullen? Sla het formulier dan eerst op. Dit doet u door met de rechtermuisknop op de link van het formulier te klikken en te kiezen voor 'Doel opslaan' (deze term kan per browser anders zijn).

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.