Ik heb een foutje gemaakt in mijn aangifte, maar ik heb hem al verstuurd - wat nu?

Dat kunt u zelf in orde maken.

Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. Zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. Uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.

Let op!

Dat geldt niet voor de verdeling van de gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten tussen u en uw fiscale partner. Die kunt u alleen nog aanpassen binnen 6 weken ná de datum van uw definitieve aanslag. Daarna wordt uw verzoek afgewezen.

U wijzigt uw aangifte áltijd in Mijn Belastingdienst - ook als u aangifte hebt gedaan met de app

Want u kunt de gegevens in de app niet wijzigen.

Aanpassen gaat eenvoudig

Volg de stappen

 1. Inloggen

  Log in op Mijn Belastingdienst met uw DigiD.

  Inloggen op Mijn Belastingdienst

  Op de welkomstpagina klikt u op 'Inkomstenbelasting'. Kies daarna voor het betreffende 'Belastingjaar'.

  Deed u aangifte op Mijn Belastingdienst?

  Klik dan op 'Mijn aangifte inkomstenbelasting wijzigen'. Uw aangifte inkomstenbelasting wordt geopend. U kunt nu uw aangifte aanpassen.

  Hebt u de 'Verkorte Aangifte' gedaan? Klik dan rechtsboven in de aangifte op 'Menu' en 'Aangifte wijzigen of aanvullen'. Aanpassingen doet u altijd in de gewone aangifte.

  Deed u aangifte met de aangifte-app?

  Klik dan op 'Aangifte inkomstenbelasting doen'. Uw aangifte inkomstenbelasting wordt geopend, met door ons vooraf ingevulde gegevens. U kunt nu uw aangifte aanpassen.

 2. Aanpassen

  Kies in het menu aan de linkerkant het onderdeel waar de fout zit of waar u iets vergeten bent in te vullen. Wijzig vervolgens de gegevens of vul ze aan.

  Hebt u de gegevens aangepast? Dan kunt u uw aangifte nu verzenden.

 3. Verzenden

  Ga in het menu aan de linkerkant naar het onderdeel 'Naar ondertekenen' en klik vervolgens op 'Opslaan en naar ondertekenen'. Doorloop daar de laatste stappen.

  De laatste aangifte die we van u krijgen, nemen we in behandeling.

Hebt u op papier aangifte gedaan?

Stuur dan opnieuw een papieren formulier in. U moet dan het hele formulier opnieuw invullen. U kunt ook een brief sturen met de wijziging. Kijk in de toelichting bij het formulier voor meer informatie.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.