Hoe krijg ik een kopie van mijn aangifte of aanslag inkomstenbelasting?

U kunt een kopie krijgen van uw aangifte en uw definitieve aanslag. Hoe u hieraan komt, hangt soms af van de manier waarop u aangifte hebt gedaan en voor welk jaar u een kopie nodig hebt.

 • Een kopie van uw aangifte inkomstenbelasting

  Online aangifte gedaan

  U downloadt de pdf van uw aangifte als volgt:

  1. Ga naar Mijn Belastingdienst en log in met uw DigiD.
  2. Op de welkomstpagina klikt u op ‘Correspondentie’.
  3. In het overzicht zoekt u de aangifte die u nodig hebt. Met de filter inkomstenbelasting kunt u op bepaalde jaren zoeken. Het bericht dat u nodig hebt heeft het onderwerp: 'Aangifte inkomstenbelasting <jaar>'.
  4. Klik op de link en u kunt de pdf downloaden en opslaan op uw computer óf afdrukken.

  Inloggen op Mijn Belastingdienst

  Staat uw aangifte niet in Mijn Belastingdienst?

  Soms staat de kopie van uw aangifte niet in Mijn Belastingdienst. Dat is zo als u bijvoorbeeld aangifte hebt gedaan met de app of op papier. Of als u een kopie zoekt van een aangifte van langer dan 5 jaar geleden. Dan werkt het anders.

  Als u uw aangifte succesvol in de app hebt verstuurd, wordt er een pdf aangemaakt. We slaan deze niet op in Mijn Belastingdienst. U kunt de pdf met uzelf delen zodat u deze kunt opslaan in uw eigen administratie. Dat kan zolang u de app niet verwijdert of reset.

  Hebt u op papier aangifte gedaan of hebt u een kopie nodig van oudere belastingjaren? Vraag dan een papieren kopie aan. Dat is mogelijk voor aangiftes van de afgelopen 14 belastingjaren. Aanvragen kunt u op 2 manieren doen:

 • Een kopie van uw definitieve aanslag inkomstenbelasting

  U krijgt uw definitieve aanslag altijd per post thuisgestuurd. Maar uw definitieve aanslag staat ook op Mijn Belastingdienst, tot 7 jaar terug. Het maakt niet uit hoe u toen aangifte hebt gedaan. Handig als digitale kopie of als u de papieren versie misschien kwijt bent.

  U downloadt de pdf van uw definitieve aanslag als volgt:

  1. Ga naar Mijn Belastingdienst en log in met uw DigiD.
  2. Op de welkomstpagina klikt u op ‘Correspondentie’.
  3. In het overzicht zoekt u de aanslag die u nodig hebt. Met de filter inkomstenbelasting kunt u op bepaalde jaren zoeken. Het bericht dat u nodig hebt, heeft het onderwerp: 'Definitieve aanslag inkomstenbelasting <jaar>'.
  4. Klik op de link en u kunt de pdf downloaden en opslaan op uw computer óf afdrukken.

  Inloggen op Mijn Belastingdienst

  U kunt uw definitieve aanslag ook vinden in uw berichtenbox van MijnOverheid.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.