Hoe kom ik aan een kopie van mijn aangifte inkomstenbelasting?

Hoe u aan een kopie van uw belastingaangifte komt, hangt af van de manier waarop u aangifte hebt gedaan. En voor welk jaar u een kopie nodig hebt.

Online aangifte gedaan

Als u online aangifte hebt gedaan, kunt u eenvoudig zelf de kopie van uw aangifte in de vorm van een pdf opzoeken in Mijn Belastingdienst. Daar staan uw aangiften tot 5 belastingjaren terug. De pdf staat er ook als u uw aangifte(n) door iemand anders via Mijn Belastingdienst hebt laten invullen.

U downloadt de pdf van uw aangifte als volgt:

  1. Ga naar Mijn Belastingdienst en log in met uw DigiD.
  2. Op de welkomstpagina klikt u op ‘Correspondentie’.
  3. In het overzicht zoekt u de aangifte die u nodig hebt. Vaak heeft het bericht het onderwerp: 'Aangifte inkomstenbelasting <jaar>'.
  4. Klik op de link en u kunt de pdf downloaden en opslaan op uw computer óf afdrukken.

Inloggen op Mijn Belastingdienst

Staat uw aangifte niet in Mijn Belastingdienst?

Soms staat de kopie van uw aangifte niet in Mijn Belastingdienst. Dat is zo als u bijvoorbeeld aangifte hebt gedaan met de app of op papier. Of als u een kopie zoekt van een aangifte van langer dan 5 jaar geleden. Dan werkt het anders.

Als u uw aangifte succesvol in de app hebt verstuurd, wordt er een pdf aangemaakt. We slaan deze niet op in Mijn Belastingdienst. U kunt de pdf met uzelf delen zodat u deze kunt opslaan in uw eigen administratie. Dat kan zolang u de app niet verwijdert of reset.

Hebt u op papier aangifte gedaan of hebt u een kopie nodig van oudere belastingjaren? Vraag dan een papieren kopie aan. Dat kunt u op 2 manieren doen:

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.