Referentie Grootboekschema: iets voor u?

Referentie Grootboekschema (RGS) is een grootboekrekeningschema dat gebruikmaakt van een unieke referentiecode. Deze code is gekoppeld aan alle grootboekrekeningen. En ook aan Standard Business Reporting (SBR), zodat u RGS kunt gebruiken in de hele financiële keten.

Misschien werkt u er al mee. Maar doet u dat nog niet, kijk dan eens wat het u kan bieden. Want RGS heeft veel voordelen. Voor u, voor uw klanten en voor ons.

Wat zijn de voordelen voor u?

  • Met RGS administreert u eenduidiger en efficiënter, omdat de administraties van al uw klanten gebruikmaken van hetzelfde standaardschema.
  • Met RGS kunt u makkelijk de gegevens uit uw bronadministratie halen en delen met andere systemen. Of opnemen in externe rapportages. Zonder handmatige bewerking. Dat scheelt tijd.
  • Met RGS kunt u gegevens beter vergelijken. Zo hebt u meer inzicht in uw eigen financiële situatie en die van uw klanten.

Waarom wij RGS ondersteunen

Omdat we het belangrijk vinden dat bedrijven sneller en makkelijker kunnen administreren. En omdat wij bedrijven die met RGS werken, sneller en makkelijker kunnen controleren.

Door RGS kunnen we bij de voorbereiding van een boekenonderzoek bijvoorbeeld automatisch de aangiften btw en de aangiften inkomstenbelasting vergelijken. En standaardanalyses maken. Zo krijgen we snel inzicht in de administratie. Tijdens ons bezoek hebben we dan minder vragen. En de vragen die we nog hebben, zijn gerichter.

Meer weten?

Kijk dan op de site van RGS: referentiegrootboekschema.nl. Daar vindt u onder andere een kort filmpje: RGS in 2 minuten.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.