Wat is een beconnummer en wat zijn de voordelen?

Een beconnummer is een registratienummer dat u bij ons kunt aanvragen. Een beconnummer is niet verplicht. U kunt zelf kiezen of u gebruik wilt maken van een beconnummer.

Belang van het beconnummer voor de Belastingdienst

Met een beconnummer kunt u gebruikmaken van een aantal faciliteiten voor fiscaal dienstverleners. Daarmee bent u voor de Belastingdienst in die rol direct herkenbaar. Dat is voor u gemakkelijk als u met ons contact opneemt. Andersom is het ook voor de Belastingdienst gemakkelijk om met u contact op te nemen, bijvoorbeeld om bepaalde zaken te bespreken over aangiftes die u hebt ingediend, om eventuele fouten te voorkomen en, indien nodig, om u ondersteuning te bieden. Dit alles in het belang van de kwaliteit van de processen en de dienstverlening, ook voor uw klanten.

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van burgers en bedrijven en met uw privacy. Op www.belastingdienst.nl/privacy kunt u lezen hoe wij dit doen.

Belang van het beconnummer voor u als Fiscaal dienstverlener

Met uw beconnummer kunt u gebruikmaken van een aantal faciliteiten voor intermediairs.

  • U kunt lid worden van het Forum Fiscaal Dienstverleners
  • U kunt deelnemen aan de Intermediairdagen
  • U kunt gebruikmaken van de Helpdesk Intermediairs (Belastingtelefoon).
  • U kunt gebruikmaken van de uitstelregeling voor belastingconsulenten.

Voor de Intermediairdagen en de Helpdesk Intermediairs gelden naast het beconnummer nog extra voorwaarden. Die leest u bij Helpdesk Intermediairs en in de brochure 'Uitstelregeling voor belastingconsulenten'.

Nog geen beconnummer?

Lees dan Hoe vraag ik een beconnummer aan?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.