Tijdelijke opslag

Hier vindt u de Douane-informatie, zoals algemene regels en formulieren en toelichtingen, die van toepassing is op tijdelijke opslag van goederen in de Unie.

Tijdelijke opslag van goederen

Bij tijdelijke opslag worden niet-Uniegoederen voor een korte periode opgeslagen in afwachting van plaatsing onder een douaneregeling of wederuitvoer van de goederen.

Lees verder over...

Nieuw proces tijdelijke opslag

Importeert u goederen van buiten de EU naar de Europese Douane Unie? Het proces tijdelijke opslag verandert. Voor luchtvracht doet u uiterlijk op 1 maart 2024 de aangifte tijdelijke opslag (ATO) in de Single Window voor maritiem en lucht (SW) volgens nieuwe systeemspecificaties. En voor zeevracht uiterlijk op 1 september 2024.

Lees verder over...

Handboek Douane - regels bij tijdelijke opslag

Alle regels die voor u gelden als u goederen van buiten de Unie in tijdelijke opslag wilt plaatsen, zijn ook te vinden in het Handboek Douane en het Handboek VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Milieu).

Lees verder over...

Tijdelijke opslag: formulieren, toelichtingen en brochures

Voor tijdelijke opslag van goederen in de Unie gelden verschillende regels. We hebben de formulieren en toelichtingen die u daarbij nodig hebt, op een rij gezet.

Lees verder over...

Tijdelijke opslag - regels tot en met 30 april 2016

In het Handboek Douane staan de belangrijkste regels voor het onderdeel Tijdelijke opslag. U kunt hier terugzoeken hoe zaken tot en met 30 april 2016 waren geregeld.

Lees verder over...

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.